| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Görme Geliştiren Vitaminler

40 yaşın üzerindeki 22 milyon Amerikalı katarakt geçirirken, 50 yaş ve üstü 2 milyondan fazla yetişkin, 2011 yılına göre körlüğe yol açabilecek yaşla ilgili maküler dejenerasyon yaşadı. Amerikan Oftalmoloji Akademisi tarafından sağlanmıştır. Vitaminler de dahil olmak üzere, bazı besin maddelerinin yüksek alımıyla, bu ve diğer göz problemlerinin başlamasını önlemeye veya geciktirmeye yardımcı olabilirsiniz. Bununla birlikte, doktorun gözetimi altında olmadıkça, bazıları potansiyel olarak zararlı yan etkileri olduğundan ve bazı ilaçların işlevine müdahale edebileceğinden, herhangi bir göz durumunu ek vitaminlerle tedavi etmeyi denemeyin. >

Ekim 2001'de “Oftalmoloji Arşivi” sayısında yayınlanan Yaşa İlişkin Göz Hastalığı Çalışması olarak bilinen bir Ulusal Göz Enstitüsü çalışması, yaşa bağlı makula dejenerasyonu olan kişilerin geri dönüşü olmayan görme kaybı riskini azaltabileceğini belirledi. biri C vitamini olan vitaminlerin bir kombinasyonunu alarak Araştırmada, katılımcılar her gün 500 miligram C vitamini almıştır. Sağlıklı yetişkin erkekler için önerilen C vitamini diyetinin günlük 90 miligram, kadınların günde en az 75 miligrama ihtiyacı vardır. Mükemmel diyet C vitamini kaynakları arasında turunçgiller, sebzeler ve meyve suyu bulunur.

E Vitamini

Yetişkinler her gün 22.5 uluslararası birime veya EU'lara sahip olmalıdır. Çoğu insan badem, avokado ve bitkisel yağlar gibi fındıklardan oluşan yiyeceklerden bu gereksinimi karşılayacak kadar E vitamini alır. Yaşa İlişkin Göz Hastalığı Çalışması'nda denekler C vitamini, beta karoten ve çinkoya ek olarak 400 IU E vitamini aldı. Araştırmacılar, E vitamininin güçlü antioksidan özelliklerinin, maküler dejenerasyona karşı etkili hale getirmesine yardımcı olduklarını teorik olarak ortaya koydu. Ek olarak E vitamini almak, C vitamini ile birlikte, gözdeki tabakalardan birinin iltihaplandığı ve görüşü engelleyen bir durum olan üveit tedavisinde de etkili olabilir.

A Vitamini

Vücudunuzun Rodopsin üretmek için A vitaminine ihtiyacı vardır, retinadaki gözün ışığa tepki vermesini sağlayan reseptörler. Diyetinizde yeterli A vitamini olmadan, gece körlüğü olarak bilinen bir durum olan loş ışıkta göremeyebilirsiniz. Ciddi veya uzun süreli A vitamini eksikliği sonuçta kornea ülserlerine, yara izlerine ve nihayetinde tam bir görme kaybına neden olabilir. Kadınlar günlük 2.333 IU A vitamini, erkekler ise 3.000 IU gerektirir. A vitamini eksikliği, taze meyve ve sebze, özellikle tatlı patates, havuç veya kavun gibi sarı veya turuncu ürünler yiyerek bol miktarda yiyerek önleyebilirsiniz. Beta-karoten, vücudunuzun kullanılabilir bir A vitamini formuna dönüştürdüğü bir bileşiktir. Yaşa İlişkili Göz Hastalığı Çalışmasına katılanlar, her gün 15 miligram beta-karoten almıştır.

D Vitamini

D, en sık olarak kemik sağlığıyla ilişkilidir, “Oftalmoloji Arşivi” nin Nisan 2011 sayısında yayınlanan bir araştırma, bir kadının hem gıda hem de besin takviyesinden D vitamini almasının arttığını, erken yaşla ilgili gelişme riskinin azaldığını göstermektedir. maküler dejenerasyon. Bunun nedeni, D vitamininin doku iltihabını ve göz rahatsızlığına katkıda bulunan anormal kan damarlarının gelişimini önlemeye yardımcı olabileceği gerçeğinde yatmaktadır. Doğrudan güneş ışığına maruz kaldığınızda cildiniz bir miktar D vitamini sentezler, ancak iyi besin kaynakları arasında yumurta, somon gibi yağlı balıklar ve kahvaltı gevreği veya süt gibi D vitamini takviyeli ürünler bulunur. Yetişkinler, günde en az 600 IU D vitamini almayı hedeflemelidir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com