| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kalp Atış Hızını Etkileyen Faktörler

Kalp atış hızınızı etkileyen birçok faktör var. Stres, egzersiz, ilaç, travma veya hastalık nedeniyle kalp atış hızı hızlandırabilir veya yavaşlayabilir. Nefes almak bile kalp atışlarında hafif dalgalanmalara neden olabilir. Çoğu zaman bir insan kalp atışlarındaki değişiklikleri düşünmez. Sadece değişiklik önemli olduğunda, etkisine bağlı olarak farkına varır ve muhtemelen endişelenir.

Nefes Alma

Birçok insan için solunum sırasında doğal bir olay vardır; Kalp atış hızı ilham sırasında hiç bu kadar yavaşlar. Nefes aldığınızda, kalp atış hızınızın yavaşladığını ve ardından derhal normale döndüğünü fark edebilirsiniz.

Duygusal Stres

Donna D. Ignatavicius, MS RN ve M. Linda Workman, Ph.D., “Tıbbi-Cerrahi Hemşireliği - İşbirliğine Dayalı Bakım için Kritik Düşünme” yazarı, insanın psikolojik strese verdiği yanıtın kalp atımındaki bir artış olduğunu açıklıyor. Duygusal stres fiziksel stresle aynı etkilere neden oluyor. Anksiyete ve korku hormonların salgılanmasına neden oluyor Bu, kalp pompasını daha hızlı ve daha güvenli hale getirmek için kasları kendi kendini korumak veya kaçmak için gerekli enerjiyle sağlamaktır.

Fiziksel Stres

Sıkı çalışma ve egzersiz, sağlıklı bir kalbin kalp atış hızını arttırır. daha fazla oksijen, kalp daha hızlı ve daha sert atar.Sağlıksız bir kalpte, oksijen için artan talepler kalbi yorgun hale getirebilir ve bradikardiya veya yavaş bir kalp atışına neden olabilir.

Vagal Stimülasyonu

Vagal stimülasyonu özel sensörler içerir vücutta bl uyumlu ood basıncı değişiyor. Bir insan bağırsak hareketi yapmak, bir bebek vermek veya çok ağır bir şey kaldırmak için aşağı bastırdığında, vücuttaki yüksek basınç, kalbin hızını düşürdüğünü gösterir.

İlaçlar

Reçeteler, karşı ilaçlar, bitkisel takviyeler, diyet yardımcıları ve sokak ilaçları kalp atış hızını etkileyebilir. Kafein, efedrin veya kokain gibi uyarıcı maddeler kalp atış hızının artmasına neden olabilir. Beta blokerleri ve digitalis hazırlıkları kalp atış hızınızı yavaşlatabilir.

Hastalık

Barbara McLean, CCNP ve “Temel Kritik Bakım Desteği” nin yazarı MD Janice Zimmerman, ateş ve septik şokun nasıl etkileyebileceğini tartışıyor kalp atışı. Ateş, vücuda artan bir metabolik talep verir ve kalp atışları oksijen taleplerini karşılamak için artar. Bir enfeksiyon vücudun savunma sistemini aştığında, hastalık sistemik hale gelir, kişinin septik olduğu söylenir ve şok meydana gelir. Vücut enfeksiyona karşı savaşını kaybederken, dolaşım sistemi çöküyor ve kalp atış hızı düşüyor. Tiroid hastalığı, anemi (düşük kan sayımı) ve travma gibi diğer hastalık süreçleri kalp atım hızını etkileyen, artıran veya azaltan faktörlerdir.

Hastalıklı Kalp

Amerikan Kalp Birliği ateroskleroz (arterlerde plak birikmesi) kalp krizine, kalp yetmezliğine veya aritmi denilen düzensiz kalp ritimlerine yol açabilir. Aritmi kalp atış hızını etkileyerek çok hızlı veya çok yavaş yapabilir. Kalp kası hasarı, viral ve bakteriyel hastalıklardan ve ilaç kullanımından da kaynaklanabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com