| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Sağlıklı bir kalp atışı ne kadar hızlı?

Kalp atışınızın hızı bir dizi faktöre bağlı. Sağlığınız iyi olsa bile, fiziksel durumunuzu da dikkate almanız gerekir. Düzenli egzersiz yapan bir kişi aynı yaş ve kilodaki hareketsiz birinden farklı bir kalp atış hızına sahiptir. Kadınlar ve erkekler arasında farklılıklar ve yaşa bağlı farklılıklar vardır. Kalp atış hızınızın sağlıklı bir sayı olup olmadığından emin değilseniz doktorunuzla konuşun. Hızlı bir ekokardiyogram kalbinizin sağlıklı olduğunu onaylar.

Çocuklar

Çocuklar yetişkinlerden daha hızlı bir kalp atışı yaşarlar. Ortalama 2 yaşında, kalp atışı dakikada 110 kalp atışı yaşarken, yenidoğanın kalbi 140'da kolayca atıyor. Kalp atışı çocuklar büyüdükçe yavaşlıyor. 10 yaşındaki bir hastanın ortalama sağlıklı kalp atışı hızı 95'tir.

Yetişkinler

Sağlıklı yetişkinler, uzman kaynağına bağlı olarak, dakikada 60 ila 90 veya 100 atış arasında kalp atış hızına sahiptir. Düzenli egzersiz yapan insanlar, ölçeğin en alt kısmına yakın bir dinlenme kalp atış hızına sahiptir. Bir dizi faktör, kalp atış hızınızın ölçeğin üstünde olmasına neden olabilir. Bu, kahve içmek gibi geçici bir şeyden sigara içen veya kansızlık gibi daha kalıcı bir şey olabilir. Bu, kalbinizin sağlıklı olmadığı anlamına gelmez. Dakikada 100 atımın altında kaldığınız sürece, kalp atış hızınız hala sağlıklıdır.

Egzersiz

Egzersiz, kalp atış hızınızı hem geçici hem de kalıcı olarak etkiler. MayoClinic.com'a göre, sporcular 40 kadar düşük bir kalp atış hızına sahip olabilirler. Egzersiz sırasında, sağlıklı bir kalp atışının dakikada 200 atıma yaklaşması kabul edilebilir. Fitness sektöründe, maksimum kalp atış hızınızı hesaplamak için kullanabileceğiniz basit bir formül vardır. Yaşınızı alın ve 220'den çıkarın. Örneğin, 30 yaşında, egzersiz yaparken 190'a kadar sağlıklı bir kalp atışına sahip olabilir.

Kalp Hızınızı Etkileyebilecek Faktörler

Sağlıklı olsanız bile , bazı şeyler geçici olarak kalp atış hızınızı artırabilir. Bunlar, hava sıcaklığı gibi dış faktörleri ve duygular gibi iç faktörleri içerir. Vücut pozisyonunuz aynı zamanda kalp atış hızınızı da değiştirebilir. Aşağı yatmak, ayağa kalkmaktan daha düşük bir kalp hızı ile sonuçlanacaktır. Dinlenip rahatlarken daima “gerçek” kalp atış hızınızı kontrol edin. Otururken yapın.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com