|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Glutamin Kaslarınız İçin Ne Yapar?

Glutamin vücuttaki en bol bulunan amino asittir. Fizyolojik süreçlerde birçok işlevi vardır ve sağlık için çok önemlidir. Özel ilgi alanlarından biri, glutamin ve kas kütlesi arasındaki ilişkidir. Genellikle, glutamin diyetten yeterli miktarda elde edilebilir ve takviye gerekli değildir. Bununla birlikte, bazı durumlarda, glutamin takviyesi faydalı olabilir. Normal durumlarda, glutamin vücutta yeterli miktarlarda sentezlenebilir ve diyette gerekli değildir. Bununla birlikte, ciddi hastalık veya yaralanma durumlarında, glutamin esansiyel bir amino asit haline gelir, bu nedenle diyetten takviye gerekir. Glutamin vücutta glutamat ve amonyaktan glutamin sentetaz enzimi ile sentezlenir ve kasta saklanır.

Glutamin ve Kas Kütlesi

Gerektiğinde serbest bırakılabilen glutamin rezervlerinin miktarı doğrudan kas kütlesi. Kas kütlesi arttıkça fizyolojik işlemler için mevcut olan glutamin rezervi miktarı da artar. Bu, ağır hastalıklarda veya yaralanmalarda önemlidir, çünkü stres dönemlerinde vücuttaki glutamin seviyeleri düşer. Daha büyük kas kütlesi olan kişiler hastalık, stres veya yaralanmalara karşı koyabilir veya iyileşebilirler. Glutamin eksikliği kas kaybı ile ilişkilidir. Kanser ve AIDS gibi kas kaybı olan hastalıklarda, glutamin diyet takviyesi faydalı olabilir. Ek olarak, yüksek dozlardaki glutamin, kas kütlesini artırabilecek büyüme hormonu üretiminin artmasıyla da ilişkili olabilir.

Glutamin'in Diyet Kaynakları

Vücutta sentezlenmeye ek olarak, glutamin de olabilir. buğday, fasulye ve protein izolatları gibi gıdalarda bulunur. Glutamin, soya proteini ve süt proteinlerinin yüzde 6 ila 9'unu oluşturur. Glutamin ayrıca beslenme barlarında ve içeceklerde de bulunur.

Oral Glutamin Dozajları

Oral olarak uygulanan glutamin için günlük doz, vücut ağırlığına bağlıdır. Genellikle, dozaj vücut ağırlığının kilogramı başına 0.5 ila 0.57 glutamindir. Bununla birlikte, oral glutamin dozları günde 5 glutaminden ila 40 günlük glutamine kadar değişebilir. Günde 40 glutaminden daha yüksek dozajlar yararlı olmayabilir. Daha yüksek dozlarda oral glutamin, yalnızca az miktarda diyet glutamininin ve yüksek bir ihtiyacın olduğu durumlarda kullanılmalıdır. Glutamin, yalnızca belirtilmişse yüksek dozda alınmalı ve bir doktor tarafından denetlenmelidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]