|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Antioksidanlar Vücutta Nasıl Çalışır?

Vücut serbest radikal denilen uçucu kimyasalları üretir ve alır. Bunları havadan soluyor ve radyasyona maruz kaldıklarında alıyoruz. Serbest radikaller aynı zamanda gıdaları enerjiye dönüştürmenin bir yan ürünüdür. Vücuda girdikten sonra serbest radikaller yıkıcıdır. Hücresel yapı ve işlevi değiştirir. Hastalık süreçlerini başlatır ve DNA'ya veya hücrelerin genetik materyaline zarar verir, böylece normal, sağlıklı hücre fonksiyonunu bozar. Antioksidanlar, Harvard Halk Sağlığı Okuluna göre, vücutta serbest radikallerin zarar görmesini önleyen yiyeceklerden alınan maddelerdir. Bunlar arasında Medline Plus ve Harvard Public School'a göre E vitamini, C vitamini, A vitamini, beta karoten, lutein, selenyum, manganez, likopen, koenzim Q10, glutatyon, lipoik asit ve bitki flavonoidleri, fenoller, fitoöstrojenler ve polifenoller bulunur. Sağlık

Serbest Radikaller

Vücuttaki en küçük parçacık bir atomdur. Atomlar birleştiğinde moleküller oluşur. Moleküller birleştiğinde vücut dokuları oluşturur. Atomların etrafında dolanan elektronlar, diğer atomları çekmek için mıknatıs görevi gören küçük elektrik yüklü parçacıklardır. Serbest radikallerde normal miktarda elektron yoktur; bu nedenle normal, sağlıklı atomlardan elektron çalıyorlar. Serbest radikaller elektronları çaldığında, Dr. Gerard Tortora ve Dr. Bryan Derrickson ve Harvard Halk Sağlığı Okulu'na göre, bu vücudun hücrelerine zarar veriyor. dokuları oluşturan atomlardan elektronlar. Antioksidanlar, Penn State Üniversitesi'ne göre vücut dokularını serbest radikal hasarlarından koruyan serbest radikallere elektron sağlarlar.

Serbest Radikal Kaynaklar

Vücut, gıdaları enerjiye dönüştürürken doğal olarak serbest radikaller üretir. Serbest radikaller, temel olarak hayvansal yağlar, gıda koruyucu ve katkı maddeleri ve alkolsüz içecekler bakımından zengin bir diyetten kaynaklanmaktadır. Clemson Üniversitesi, serbest radikallerin aynı zamanda hava kirliliği, sigara dumanı, radyasyon, stres, enfeksiyonlar ve pestisitler gibi çevre kirleticilerinden vücuda girdiğini söyledi.

Antioksidan Kaynaklar

kızılcık, böğürtlen, enginar, kuru erik, çilek, ahududu, fındık, elma ve patates. Doğal olarak koyu yeşil, kırmızı, turuncu, sarı, mavi veya mor olan meyve ve sebzeler tipik olarak antioksidanlarda yüksektir. Clemson Üniversitesi'ne göre antioksidanlar ek olarak da temin edilebilir.

Antioksidan Sağlık Etkileri

Serbest radikal hasarı kansere, Alzheimer hastalığı, kalp hastalığı ve görme kaybına neden olabilir. Harvard Halk Sağlığı Okulu'na göre, bilimsel çalışmalar antioksidan tüketiminin yararlarını yerleşik hastalık süreçleriyle ilişkilendirmemiş olsa da, antioksidan bakımından zengin meyve ve sebzelerin tüketimi hastalığın önlenmesinde faydalıdır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]