| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Pil Geri Dönüşümü için Çevresel Sorunlar Nelerdir?

Piller günlük hayatımızın her yerde bulunur. Kişisel MP3 cihazları, el aletleri ve cep telefonları hepsi batarya ile çalışır. Pille çalışan ürünler iş verimliliğini artırır, iş ve kişisel iletişimi artırır. Ancak pillerin olumsuz tarafı vardır: Mevcut pil teknolojisi, küçük ve taşınabilir bir paketten elektronik akım üretmek için toksik metallere ve aşındırıcı kimyasallara dayanır. Geri dönüşüm, pillerin elden çıkarılmasının çevresel zararlarını azaltır, ancak bu süreçte başka çevresel sorunlar yaratabilir.

Toksik Maddeler

Pillerin geri dönüşümü, pillerde bulunan toksik metallerin ve kimyasalların çöplüklerden ve tortulardan sızmasına engel olur bir akü şarj cihazı üreticisi olan Cadex Electronics'in kurucusu ve CEO'su Isidor Buchmann'a göre, akü bilgi web kaynağı Battery University'ye yazılan su kaynakları. Standart otomobil aküleri, her ikisi de çevreye zararlı olan esas olarak kurşun plakalardan ve sülfürik asitten oluşur.

Nikel-kadmiyum, pilleri atılmadığından daha çevre dostu olan şarj edilebilir piller için ortak bir tabandır. sık sık. Nikel-kadmiyum piller, kadmiyum çözüldüğü ve yer altı suyuna sızabileceği için toprakla doldurulmamalıdır. Nikel-metal-hidrid piller ayrıca tehlikeli maddeler içerir. Pil geri dönüşüm programları, tüm bu tehlikelerin yanı sıra kullanılmış pillerin büyük hacimlerinin belediyenin katı atık akışından ve daha güvenli bertaraf yollarından kaldırılmasına yardımcı olur.

Geri Dönüşüm Enerjisi ve Emisyonlar

belediye katı atık akışı ve geri dönüşüm içine toksik etkileri azaltır, pil geri dönüşümü tamamen çevreye zarar vermez. Isidor Buchmann, pilleri geri dönüşüm tesislerine götürmek ve kimyasal olarak ilgili malzeme sınıflarına uygun şekilde sıralamak için önemli nakliye ve ilgili yakıt maliyetleri olduğunu açıklıyor. Akü geri dönüşüm işlemleri de önemli miktarda enerji gerektirir. Buchmann'a göre metalleri pillerden geri kazanmak, aynı metalleri başka yollarla elde etmek için alacağından 6 ila 10 kat daha fazla enerji alıyor.

Takmalı elektrikli hibrit araçların potansiyel avantajlarını tartışırken, bilim adamları ABD Enerji Departmanı Argonne Ulusal Laboratuvarı'nda, hem yoğun enerji gereksinimlerinin hem de kükürt dioksit üretiminin, pil üretiminin ve geri dönüşümün çevresel etkileri olduğunu belirtti. ABD Enerji Dairesi, Argonne Ulusal Laboratuvarı aracılığıyla pil geri dönüşümü ile ilgili bu ve diğer çevresel güvenlik sorunlarını araştırıyor.

Yangın

Yangın, pil geri dönüşümünde çevresel bir tehlikedir. Lityum piller nispeten güvenli kimyasal bileşenlere sahiptir, ancak dikkatle kullanılmazlarsa, özellikle nem aşındırıcı hücrelere sızdığında, Isidor Buchmann'ı uyarırlar. Ancak yangın tehlikesi lityum pillerle sınırlı değildir.

Çoğu tüketici pilinin, eğer terminaller birbirleriyle temas ederse, halkın veya kampüsün karmakarışıklığında yapabilecekleri kısa devre potansiyeli vardır. geri dönüşüm Kutusu. Columbia Üniversitesi'ndeki gibi geri dönüşüm programları, artık tüketicilerin, pilleri orijinal ambalajlarına veya fermuarlı ayrı plastik torbalara koymalarını veya geri dönüşüm kutularına yerleştirmeden önce pil terminallerinin üzerine sağlam ambalaj bantları koymalarını gerektirmektedir. Bu, pil geri dönüşümü yangın tehlikelerini en aza indirir, ancak aynı zamanda atık akışına önemli miktarda geri dönüştürülemez çöp ekler.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com