|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

The Lack of Phosphorus in a Diet

", 3, [[

Fosfor, vücudunuzdaki kalsiyumdan sonra en bol bulunan ikinci mineraldir. Bu mineral sağlıklı kemikler oluşturmaya yardımcı olmak için kalsiyum ile çalışır. Ancak, fosfor vücudunuzda her hücrenin çalışması için gerekli kılan ilave roller oynar. Bu nedenle diyetinizde fosfor eksikliği endişe kaynağı olabilir.

Önerilen Seviyeler

Fosfor kemikler için önemli olduğu için 9 ila 18 yaş arası çocuklar ve ergenler için 1.250 mg fosfor gerekir. Linus Pauling Enstitüsü'ne göre, sağlıklı gelişim için günde. 19 yaş ve üstü yetişkinlerin günde yaklaşık 700 mg kadar az ihtiyacı vardır. Bu miktardan daha az tüketmek, vücudunuzun sağlıklı kemikler oluşturma ve sürdürme yeteneğini etkileyebilir.

Eksiklik Belirtileri

Kanınızda düşük miktarda fosfor bulunması, hipofosfatemi denilen bir durumdur. Bu durum iştahınızı azaltabilir ve çocuklarda raşitizme neden olan kemik zayıflığına ve her ikisinde de kemik kaybı hastalığının formlarında osteomalaziye neden olabilir. Vücudunuz diğer hücrelerle iletişimde fosfor kullandığından, vücudunuzda, özellikle kollarınızda ve bacaklarınızda uyuşma ve karıncalanma gibi yan etkiler de yaşayabilirsiniz. Diğer semptomlar, enfeksiyona karşı duyarlılığı arttırır; çünkü fosfor, vücudunuzun immün hücreler üretmesine yardımcı olan nükleik asit yapımında rol oynar. Şiddetli fosfor açlığı vakalarında, bir kişi fosfor eksikliğinden ölebilir.

Fosfor İçeren Gıdalar

Fosfor, çeşitli gıdalarda bulunduğundan, çoğu erkek ve kadın, yeterli fosfor almada zorluk çekmez. günlük diyetlerinde. Fosforlu gıda kaynaklarının örnekleri arasında yoğurt, peynir, süt ve dondurma gibi süt ürünleri bulunur. Et ürünleri ayrıca sığır eti, tavuk, hindi ve halibut ve somon balığı gibi balıkları da içerir. Yumurtalar ayrıca diyetinizde bir fosfor kaynağı olabilir.

Phytic Acids

Fındık, tahıl ve tohum gibi protein olmayan fosfor kaynakları, phytin veya fitik asit şeklinde fosfor içerir. Bu bileşik vücudun fosforu alabilmesi için fitat enzimini gerektirir. Vücudunuzda genellikle bu enzimler bulunmadığından, Linus Pauling Enstitüsü'ne göre, bu besin kaynaklarında bulunan fosforun sadece yarısını emebiliyor olabilirsiniz. Bu nedenle süt ürünleri ve et tercih edilen kaynaklar olarak kabul edilir. Bu yiyecek türlerini günlük diyetinize dahil etmezseniz, bir fosfor takviyesi almayı düşünebilirsiniz. Fosfor seviyeniz hakkında endişeleriniz varsa doktorunuzla konuşun.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]