| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Biyotin Bilgiler

Ayrıca H vitamini olarak da adlandırılan Biotin, B kompleksi grubu olarak adlandırılan bir vitamin kategorisine aittir. Her ne kadar biotin 1927'de keşfedilse de, 1967 yılına kadar değildi, 40 yıllık bir araştırmadan sonra, biotin bir vitamin olarak kabul edildi. Biotin insanlar için vazgeçilmez bir besin maddesi olarak kabul edilir, çünkü vücut onu sentezleyemez, bu yüzden diyet yoluyla elde edilmelidir.

Biotin'in İşlevleri

B vitaminlerinin tümü vücudunuzun kalorileri makro besinlerden dönüştürmesine yardımcı olur - karbonhidratlar, protein ve yağ - vücudunuzun kullanabileceği enerjiye. Spesifik olarak, biotin, proteinlerin yapı taşları olan karbonhidratların, yağ ve amino asitlerin metabolizmasında rol oynar. Biotin ayrıca saçlarınızı ve tırnaklarınızı güçlendirir. B vitamini hamilelikte özellikle önemlidir, çünkü embriyonun normal şekilde büyümesini sağlar.

Biotin İhtiyaçları

Biotin ihtiyacı yaşınıza göre farklılık gösterir. 1 ila 3 yaş arası çocuklar için günde 8 mikrogram biotin, 4 ila 8 yaş arası çocuklar için günde 12 mikrogram gerekir. 9 ile 13 yaş arası çocuklar günde 20 mikrogram tüketmeli ve 14 ile 18 yaş arasındaki gençler günlük 25 mikrograma ihtiyaç duymalıdır. 18 yaşından sonra yetişkinlerin her gün 30 mikrogram biotin alması gerekir. Hamile kadınlar da günde 30 mikrograma ihtiyaç duyarlar ve biyotin ihtiyacı emziren kadınlar için günde 35 mikrograma çıkarır.

Biotin Kaynakları

Biotin fındıklar dahil olmak üzere çok çeşitli yiyeceklerde bulunur , baklagiller, süt, et, yumurta, karnabahar, muz, mantar, soya fasulyesi, kepekli tahıllar ve tahıllar. Tıp Enstitüsüne göre, tahıllardaki biyotin, etlerdeki proteine bağlanan biyotinden daha az biyolojik olarak kullanılabilir olabilir. Bağırsak sisteminizde yaşayan bakteriler de bazı biyotinleri sentezleyerek ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı olur.

Biotin Eksikliği

Nadir olsa da, biyotin eksikliği mümkündür. Biyotin eksikliğinin fiziksel belirtileri arasında deri döküntüleri ve saç dökülmesi sayılabilir. Biyotin eksikliği ayrıca, ellerde ve ayaklarda depresyon, uyuşukluk ve karıncalanma, halsizlik ve halüsinasyon gibi nörolojik semptomlara neden olabilir.

Biyotin eksikliği genellikle çok fazla çiğ yumurta akı yiyenlerde görülür. Yumurta beyazlarında avidin adı verilen bir protein, biyotine bağlanır, emilimini bloke eder ve vücuttan atılmasını arttırır. Yumurta akını pişirmek proteini denatüre eder, yapısını değiştirir ve etkisiz hale getirir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com