| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kemik Dejenerasyonundan Kaçınacak Gıdalar

Kemik dejenerasyonuna katkıda bulunan birçok gıda, vücudun kemiklerin gelişmesi ve güçlendirilmesi için gerekli olan kalsiyum emilim kabiliyetine müdahale eder. Kemik sağlığını etkileyen besinler daha sonra yaşamda kemik hastalığına yol açabilir. Osteoporoz, birçok insanı, özellikle menopozdan sonra olan kadınları etkiler. Ulusal Osteoporoz Vakfı'na göre, hastalık kemiklerin zayıflamasına, kolayca kırılmasına ve yavaşça iyileşmesine neden oluyor.

Tuzlu Gıdalar

Tuzlu gıdalar vücudun çok fazla kalsiyum kaybına neden olarak kemik kaybına katkıda bulunur. Birçok işlenmiş gıda ve konserve gıdada çok miktarda tuz bulunur. Günlük değer için yüzde 20 veya daha fazla sodyum içerdiğini belirten etiketler içeren ürünlerden kaçının.

Oxalates

Oksalatlar veya okzalik asit, bitki yiyeceklerinde, özellikle de ıspanakta, ravent, pancar yeşillikleri ve bazı fasulyelerde bulunur. . Oksalatları yüksek olan yiyecekler vücudun kalsiyumu emmesini zorlaştırır. Her ne kadar bu yiyeceklerin bol miktarda besin maddesi olsa da, yeterli miktarda kalsiyum sağlamaz. Çikolata ayrıca oksalatlar içerir ve kalsiyum da içermesine rağmen kalsiyum emilimini engelleyebilir. Bununla birlikte, ılımlı olarak çikolata yemek kalsiyum eksikliğine neden olmalıdır.

Alkol ve Kafein

Birçok alkolik kemik kaybına uğrar. Ağır içiciler de yeterli kalsiyum tüketmez. Aşırı içmenin vücuttaki kalsiyum kaynağını azalttığı görülmektedir. Ilımlı bir içki, günde yaklaşık iki içki, kemik dejenerasyonuna neden gibi görünmüyor. Üç veya daha fazla fincan kahve veya çay içmek kemiklere zarar verebilir. Kafein vücuttaki kalsiyum emilimini azaltabilir. Kahve veya çaydan hoşlananlar, süt ürünleri gibi diğer kaynaklardan kalsiyum eklemelidir. Kolalı içeceklerde kafein kemik kaybına neden olabilir. Birçok alkolsüz içecekte bulunan fosfor kemik sağlığına da zarar verebilir.

Hızlı Yiyecekler

Hızlı yiyeceklerdeki yüksek miktarda yağ, sodyum ve şeker kemik kaybına neden olur. Fast-food öğünlerle birlikte gelen kolalı içecekler daha fazla soruna neden olabilir. Genç kızlar daha sonra çok fazla alkolsüz içecek tüketerek daha sonra osteoporoz gelişimi için risk altındadır. Vücut, gençlik döneminde kemik kütlesinin yüzde 40 ila 60'ını oluşturur.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com