Faydalı Etkiler
Kalsiyumun optimal sağlığın korunmasındaki rolünü aşmak zordur. MedlinePlus, insan vücudunun diğer tüm minerallerden daha fazla kalsiyum içerdiğine işaret eder. Vücudun kalsiyumunun yüzde 99'u kemiklerde ve dişlerde depolanırken, kalan kısım kanda, kasta ve hücre içi sıvılarda bulunabilir. Kemiklerin ve dişlerin oluşumuna ek olarak, mineral, damarların ve kasların kasılmasına ve genişlemesine izin verir, optimal sinir sistemi operasyonlarının desteklenmesine yardımcı olur ve MedlinePlus'a göre hormonların ve enzimlerin normal salgılanmasına yardımcı olur.
Bir Kanadalı bir naturopatik doktor olan Cathy Carlson-Rink'e göre, kalsiyum laktatın başlıca avantajlarından biri, diğer kalsiyum takviyeleri ile karşılaştırıldığında, yüksek çözünürlük derecesidir. Carlson-Rink, temel kalsiyum içeriğinin düşük miktarının sindirim sisteminde daha kolay emilebilmesini sağladığını açıklıyor. Her ne kadar çoğu insan diyetleriyle yeterli kalsiyum alsa da, kalsiyum emilimini azaltan veya osteoporoz, raşitizm ve hipoparatiroidizm gibi tıbbi durumlardan muzdarip bazı ilaçlar alanlara takviye gerekebilir. Doktorlar genellikle hamile ve emziren kadınların kanda yeterli miktarda kalsiyum bulundurmasını sağlamak için kalsiyum laktat veya diğer kalsiyum takviyeleri koyarlar.
Yan Etkiler
Her ne kadar vücudun en iyi şekilde çalışması için yeterli düzeyde kalsiyum ihtiyacı olsa da Mineralin tatsız ve hatta tehlikeli yan etkilere neden olabilir. MayoClinic.com'a göre, kalsiyum laktat dahil olmak üzere kalsiyum takviyelerinin en sık görülen yan etkileri baş dönmesi, aşırı terleme, karıncalanma hissi, düzensiz kalp atışı, bulantı ve /veya kusma ve ciltte kızarıklık veya döküntüdür. Daha az yaygın yan etkiler uyku hali ve zor ya da ağrılı idrara çıkma olabilir. Aşırı dozda kalsiyumun erken belirtileri arasında ağız kuruluğu, şiddetli kabızlık, baş ağrısı, aşırı susuzluk, sinirlilik, depresyon, iştahsızlık ve derin yorgunluk veya halsizlik sayılabilir.
Kontrendikasyonlar ve Etkileşimler
Geçmişiniz varsa Böbrek taşı veya paratiroid bezi bozukluğu olan Drugs.com, kalsiyum laktat veya başka bir kalsiyum takviyesi almadan önce doktorunuza danışmanızı önerir. Hamile veya emziren kadınlar da kalsiyum laktat ile kendi kendine tedaviye başlamadan önce tıbbi bir uzmanla konuşmalıdırlar.
Kalsiyum laktat bazı ilaçlarla olumsuz etkileşime girebileceği için, ek almadan önce doktorunuzla konuşun. Kalsiyum laktat, Drugs.com'a göre, vücudun, digoksin, antasitler, kalsitrol ve diğer D vitamini takviyeleri ve antibiyotikler gibi bazı ilaçların emilimini engelleyebilir.
, , ] ]