| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Ağır Kalsiyum Eksikliğinin Nedenleri Nelerdir?

İnsan vücudundaki kalsiyumun büyük kısmı kemiklerde bulunur. Kalsiyum sadece kemikleri ve dişleri güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda vasküler kasılma, vazodilatasyon, kas fonksiyonu ve sinir iletimi için de gereklidir. Kalsiyum süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünlerinde, brokolide ve lahanada bulunur. Kalsiyum eksikliği osteoporoza neden olabilen ciddi bir durumdur. Kalsiyum takviyesi almadan önce doktorunuzla konuşun.

Kalsiyum Eksikliği (Hipokalsemi)

Şiddetli kalsiyum eksikliğine veya hipokalsemiye neden olabilecek çeşitli faktörler vardır. Hipokalsemi yetersiz beslenme alımının veya zayıf emilimin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Kandaki veya hücreleri çevreleyen sıvıdaki dengesiz kalsiyum seviyeleri, vücudun demineralize olmasına veya kemiğin normal seviyelerin yeniden kurulmasına neden olmasına neden olur. Ulusal Diyet takviyeleri Ofisi'ne göre kalsiyum eksikliği belirtileri arasında uyuşma, parmaklarda karıncalanma, kas krampları, kasılmalar, iştahsızlık, anormal sıcaklık ritimleri ve ağır vakalarda ölüm sayılabilir.

Hormonal dengesizlik kalsiyum eksikliğine neden olabilir. Boğazdaki tiroid bezinin arkasında bulunan paratiroid bezi paratiroid hormonunu veya PTH'yi salgılar. Paratiroid hormonu, kandaki kalsiyum ve fosfor seviyelerinin korunmasında ve düzenlenmesinde hayati bir rol oynar. Vücudun düşük PTH seviyeleri ürettiği nadir bir otoimmün hastalık olan hipoparatiroidizm, düşük kalsiyum ve artan fosfor seviyeleri nedeniyle kalsiyum eksikliğine neden olur. Paratiroidin çıkarılması veya hasar görmesi paratiroid üretimini de etkiler.

Magnezyum Eksikliği

Magnezyum, kemikte de bulunan bir mineraldir. Kan şekeri seviyelerini düzenlemenin yanı sıra, kan basıncını korumak ve kemikleri kuvvetli tutmak da, magnezyum aynı zamanda vücudun kalsiyum metabolize etmesine yardımcı olur. Alkolizm, diyabet, diüretik kullanımı veya yetersiz beslenme alımından kaynaklanan magnezyum eksikliği kalsiyum metabolizmasını kesintiye uğratır ve kalsiyum eksikliğine neden olur. Ek olarak, magnezyum seviyeleri düşük olduğunda, kemik hücreleri daha fazla kalsiyum seviyelerini düşüren paratiroid hormonuna daha az duyarlıdır.

Vitamin D Eksikliği

Vitamin D, yiyeceklerden elde edilen yağda çözünen bir vitamindir. veya vücut güneş ışığına maruz kaldığında yapılır. Oregon Eyalet Üniversitesi'nin Linus Pauling Enstitüsü'ne göre, D vitamini kalsiyum emilimini destekler ve kalsiyum ve fosfor arasındaki dengeyi korur. D vitamini eksikliği öncelikle yetersiz beslenme alımından kaynaklansa da, kistik fibroz, Crohn hastalığı ve kolestatik karaciğer hastalığı gibi vücudun D vitamini alma yeteneğini azaltan bazı durumlar da vardır. D vitamini eksikliği için diğer risk faktörleri yaşlanma, koyu pigmentli cilt ve obezite.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com