|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Düşük Magnezyum Seviyesi Ne Demektir?

Vücudunuzda yaklaşık 24 g mineral magnezyum bulunur. Düşük bir magnezyum seviyesi veya hipomagnezemi, vücudun içindeki mineralin yetersiz alımını veya zayıf kalmasını gösterir. Böbrekleriniz ve bağırsaklarınız normalde yeterli seviyeyi korumak için magnezyumdan tasarruf eder. Çok yönlü bir diyet yemek, yeterli bir diyet magnezyum arzı sağlamanıza yardımcı olur. Magnezyum emilimini veya korunmasını engelleyen tıbbi bir durumunuz varsa, yeterli alım olmasına rağmen düşük bir magnezyum seviyesi gelişebilir.

Beslenme Yetersizliği

Magnezyum, birçok gıdada bulunur; Sağlıklı bir diyet yapın. Bununla birlikte, ciddi şekilde kısıtlanmış bir diyet programı, yeme bozukluğu veya genelleştirilmiş yetersiz beslenme, hipomagnezemiye neden olabilir. Eksikliği önlemek için beslenme planınıza dahil edilecek magnezyum bakımından zengin besinler arasında tam tahıllı tahıl, ekmek ve un; Esmer pirinç; ıspanak ve yeşillik; kuru fasulye, soya peyniri ve soya ürünleri; enginar; Bamya; patates; Süt; fındık ve kabak çekirdeği; ve balık.

Bağırsaklarda Görülen Bozulma

Magnezyum, bağırsaklarınızda sindirim sırasında yediğiniz yiyeceklerden magnezyum salınır; daha sonra kan dolaşımınıza emilir. Crohn hastalığı, ülseratif kolit, çölyak hastalığı ve pankreatit gibi kronik ishal magnezyum emilimini önemli ölçüde azaltabilir, çünkü yiyecek bağırsaklarınızda çok hızlı hareket eder. Roux-en-Y veya duodenal siviç prosedürü gibi küçük bağırsaklarınızın çoğunun atlanmasını içeren kilo verme cerrahisi, magnezyum emilimini de bozarak potansiyel olarak hipomagnezemiye neden olur.

Genetik Hastalıklar Böbreklerinizdeki veya bağırsaklarınızdaki magnezyum emme sisteminin anormallikleri kalıcı, şiddetli hipomagnezemiye neden olabilir. Bu nadir durumlar genellikle erken çocukluk döneminde teşhis edilir.

Alkol Suistimali

Alkol alımı, idrarınızda kaybedilen magnezyum miktarını artırır. Düzenli olarak çok fazla alkol içerseniz, artan idrar kayıpları nedeniyle düşük magnezyum seviyesi ve diğer mineral dengesizlikleri gelişebilir. Alkol almaktan kaçınırsanız ve magnezyum yönünden zengin bir diyet alırsanız, magnezyum seviyeniz genellikle birkaç hafta içinde normale döner.

Tıbbi Yan Etki

Bazı ilaçlar magnezyum emilimini engelleyebilir veya idrarın artmış idrar kaybına neden olabilir mineral. Diüretikler olarak da bilinen su hapları, idrar magnezyum kayıplarından dolayı hipomagnezemiye neden olabilir. Diyetinizdeki magnezyum miktarını artırmak, aşırı idrar kaybını telafi edebilir. Asit reflü ve ülserler için reçeteli ve reçetesiz satılan proton pompası inhibitör ilaçları, genellikle bir yıldan uzun süren uzun bir süre kullanıldığında hipomagnezemiye de neden olabilir. Kalıcı olarak azalmış bir mide asidi seviyesi bağırsaklarınızdaki magnezyum emilimini azaltır, bu da sonuçta eksikliğe yol açabilir. Platin içeren kanser ilaçları ve bazı güçlü antibiyotikler de hipomagnezemiye neden olabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]