Magnezyum, vücudunuzda çeşitli önemli işlevlere hizmet eden metalik bir elementtir. Magnezyum, klorofilin bir bileşeni olduğundan, bu önemli mineralin temel diyet kaynakları bitki krallığından gelir. Beslenme uzmanı Elson Haas'a göre “Beslenme ile Sağlıklı Kalma: Magnezyum”, Amerikan diyetindeki magnezyum seviyeleri, son 30 yılda rafine ve işlenmiş gıda tüketiminin artması nedeniyle düştü. Bu nedenle, magnezyum eksikliği muhtemelen oldukça yaygındır.
Magnezyum, hücrelerinizde protein ve karbonhidrat metabolizmasına katılan yüzlerce enzim için bir kofaktördür. Kromozomlarınızdaki DNA'nın üretimi ve fonksiyonu için magnezyum da gereklidir. Magnezyumun temel fonksiyonlarından biri, hücresel sıvılardaki kalsiyum aktivitelerini dengelemek; Kalsiyum uyarıcı iyon görevi görürken magnezyum rahatlatıcı bir etki yapar. Kalsiyum sinir ve kas hücrelerinin huzursuzluğunu arttırma eğilimindeyken magnezyum, dokularınızdaki elektriksel uyarılabilirliği bastırmaya yarar.
Aritmi
Aritmi olarak bilinen kalp ritmindeki düzensizlikler, izole bölgelerde artan elektriksel sinirlilikten kaynaklanır. Kalp kasının Bu hassas alanlar, normal kalp ritminizi çabucak bastıran anormal ritimleri başlatan “kısa devre yapabilir”. “Amerikan Klinik Beslenme Dergisi” nin Mart 2002 sayısında yayınlanan bir araştırma, düşük doku magnezyum seviyelerinin, hipomagnezemi denilen bir durum olduğunu, yüksek aritmi görülme sıklığı ile ilişkili olduğunu ve Baylor Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki araştırmacıların hipomagnezemi düzeylerinden biri olduğunu gösterdi Aritmi gelişimi için risk faktörleri.
Tedavi
Aritmi, yoğun bakım hastalarında, özellikle kalp rahatsızlığı geçiren veya kalp krizi geçirenlerde yaygındır. “Acil Durumlar, Travma ve Şok Dergisi” nin Nisan-Haziran 2010 sayısındaki bir derleme, hastane ortamındaki aritmileri yönetmek için magnezyum kullanıldığını ve özellikle de bu potansiyel ölümcül kalp ritimlerinin ortaya çıkmasında hipomagnezeminin rolünü ele alıyor. Ayrıca, kritik derecede hasta bir hastada bir aritmi meydana gelirse, düşük bir magnezyum seviyesine sahip olması durumunda, bu hastanın tekrar diriltilmesi daha az muhtemeldir. Kemiklerinizde sekanslanan veya hücrelerinizde bulunan serum magnezyum seviyesi, bu kritik besin maddesinin toplam vücut depolarınızı doğru şekilde yansıtmayabilir. Geliştirilmiş diyet magnezyum alımı yeterli hücresel seviyelerin sağlanmasına yardımcı olacaktır. Magnezyum için minimum günlük gereksinimler bebekler için 30 mg ila yetişkin erkekler için 420 mg arasındadır. Koyu yeşil sebzeler, kuruyemişler, tohumlar ve baklagiller, bazı tahıllar, avokadolar ve kayısılar gibi iyi bir diyet magnezyum kaynağıdır. Sert su aynı zamanda değerli magnezyum kaynağıdır.
, , ] ]