Moringa oleifera, çeşitli sağlık yararları için bilinen bir bitki olan moringa bitkisinin bilimsel adıdır. Tipik olarak, yaprakları bir toza öğütülür ve kapsül şeklinde tüketilir. Moringa, belki de en iyi yetersiz beslenme ile mücadele ve kemik gelişimini teşvik etme sözü veren beslenme profili ile bilinir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar moringa'nın hastalığın önlenmesinde potansiyel olarak rol oynayabileceğini göstermektedir. Nesiller boyunca tüm dünyada geleneksel tıpta kullanılmıştır ve moringa almanın bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.
Multivitamin
"Maksillofasiyal Cerrahi Dergisi" nde yayınlanan moringa değerlendirmesine göre 2011 yılında gram moringa yaprağının gramında portakal olarak C vitamini miktarının yedi katı, sütten daha fazla kalsiyum, muzdan daha fazla potasyum ve havuçtan daha fazla A vitamini bulunur. Ispanaktan daha fazla demire sahiptir; Bir çorba kaşığı moringa yaprağı, küçük bir çocuğun günlük demir ihtiyacının yüzde 23'ünü karşılar. Aynı zamanda diğer önemli mineraller, B vitaminleri, D vitamini ve K vitamini kaynağıdır. Beslenme potansiyeli nedeniyle, moringa yaprağı, sağlıklı bir diyeti desteklemek için multivitaminler olarak kapsüllerde tüketilir. Aynı zamanda bir protein ve esansiyel yağ kaynağı olduğu için, moringa'nın yetersiz beslenmiş insanlar için yararlı bir destek maddesi olduğu düşünülmektedir.
Düşük Kolesterol
2003'te "Etnofarmakoloji Dergisi" dergisinde yayınlanan bir çalışmada araştırmacılar Moringa'yı dört ay boyunca tavşanlar ile besledi ve "kötü" kolesterol (LDL ve VLDL), fosfolipitler ve trigliserit seviyelerini düşürdüğünü buldu. Tavşanların kötü /iyi kolestrol oranları düzeldi, moringanın insanlarda kolesterol üzerinde yararlı bir düzenleyici etkisi olabileceğini düşündürdü. Bilim adamları, moringa'nın kolesterol seviyelerini arttırmada rol oynayıp oynamayacağını belirlemek için daha fazla çalışmanın garanti edildiğini öne sürüyorlar.
Diyabet Önleme
2007'de "Klinik Biyokimya ve Beslenme Dergisi" nde yayımlanan bir araştırma, moringa'nın glikoz seviyelerini düşürdüğünü buldu Tip 2 diyabetli sıçanların kanında. "Diyabet Dergisi'nde" yayınlanan bir başka çalışma da benzer sonuçlar buldu ve düşürülen glikoz seviyelerini quercetin ve kaempferol'e bağladı - iki fito-bileşen, moringa podlarından elde edilen bilim adamlarını. Tip 2 diyabeti olan fareleri moringa podlarından elde edilen özütleriyle tedavi ettikten sonra, diyabetin ilerlemeleri yavaşladı. Sıçanlarda sadece glikoz seviyelerini düşürmekle kalmadı, oksidasyonu düşürdü ve insülin ve protein seviyelerini arttırdı.
Kemik Kütlesini Artırabilir mi?
Geleneksel Hindu tıp sistemi Ayurveda, uzun zamandır moringa kullandı kemik büyümesini teşvik ederek kemik kırıklarının iyileşmesini hızlandırır. "Ulusal Çene Yüz Cerrahisi Dergisi" nde yayımlanan 2011 tarihli bir çalışma, günlük moringa verilen çene kırığı hastalarının, kalsiyum ve fosfor seviyelerinde, plasebo grubuna göre artmış olduğunu buldu. Moringa ve plasebo grupları arasında çok büyük bir fark olmamasına rağmen, moringa kemiğin yeniden büyümesini zorunlu olarak hızlandırmamış olsa da, çalışmanın sonuçları hala kalsiyum ve moringa'da bulunan diğer minerallerin gücünü göstermektedir. Kemik kırılmalarını mutlaka iyileştirmemesine rağmen, osteoporozu önlemek ve çocuklarda büyümeyi teşvik etmek için potansiyel olarak kemik kütlesini artırabilir.