| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Biotin Vücut İçin Ne Yapar?

Biotin, aynı zamanda B7 vitamini veya H vitamini olarak da bilinen B kompleks vitaminlerinden biridir. Tüm canlı organizmaların biotin ihtiyacı vardır, ancak sadece bakteri, maya, küf ile sentezlenebilir. algler ve bazı bitkiler. İnsanlar kendi biyotinlerini sentezleyemediklerinden, onu diyet kaynaklarından edinmeleri gerekir. Biotin vücudunuzun metabolizmasında rol oynar, bazı enzimleri aktive eder ve hormonal fonksiyonlara yardımcı olur.

Biotin

Biotin ilk olarak 1900'lerin başlarında bilim adamları tarafından çiğ yumurta beyazlarının farelere veya insanlara dermatite yol açtığını keşfettikten sonra izole edildi. , saç dökülmesi, bulantı, anemi ve depresyon. Çiğ yumurta beyazları, biyotini bağlayan ve böylece biyotin eksikliğine ve bunun sonucunda ortaya çıkan semptomlara neden olan avidin adlı bir proteine ​​sahiptir. Daha sonra biyotinin vücudunuzun hücresel metabolizma sırasında kullandığı önemli bir enzimatik yardımcı faktör olduğu keşfedildi.

Biotin Bulma

Yeterli biyotin seviyelerini korumak için yetişkinler günde 30 mikrogram tüketmeli, bebekler ve küçük çocuklar ise 5 ila 8 mikrogram. Daha büyük çocuklar ve gençler 12 ila 25 mikrogram tüketmelidir. Yumurta, karaciğer, domuz eti ve somon balığı iyi protein kaynaklarıdır ve biyotin bakımından zengindir. Biotin içeren meyve örnekleri arasında ahududu ve avokado bulunur. Diğer B vitaminlerini içeren yiyeceklerin birçoğu da biotin içerecektir.

Metabolizmayı Destekler

Biotin, vücudunuzdaki beş farklı enzimin işlevleri için esastır: asetil-CoA karboksilaz I ve II, piruvat karboksilaz metilkrontonil-CoA sentaz ve propiyonil-CoA karboksilaz. Bu enzimler, yağ asidi sentezi, glikoz oluşumu ve bazı amino asitlerin metabolizması için gereklidir. Vücudunuz hem yağ asitlerini hem de amino asitleri enerji metabolizması için yakıt olarak kullanır. Ek olarak, yağ asitleri hücre zarı oluşumu ve sinyal yolakları için kullanılabilirken, amino asitler yağları taşıyabilir ve kırmızı kan hücrelerinin bileşenlerini sentezleyebilir.

Histone Proteinlerine Yardımcı Olur

Hücrelerinizin her biri bir molekül olan DNA'yı içerir. Vücudunuza gelişim, yaşam ve üreme için talimatlar içerir. DNA yapısının bir kısmı histon denilen proteinleri gerektirir. Bu histonlar DNA'nın kromozom denilen yapısal bileşenlere paketlenmesine yardımcı olur. Histonlar, DNA paketleme sırasında yeniden yapılandırmayı kolaylaştırmak için biotin bağlanmasını gerektirir. Bu nedenle, biyotin kullanılabilirliğinin vücudunuzun içindeki tüm hücrelerin DNA replikasyonunu ve sentezini etkilemesi muhtemeldir.

Diyabeti Önlüyor

Biotin, yağ asidi sentezi için gerekli enzimlerin bir kofaktörü olduğundan, vücudunuzun kullanımını artırabilir yağ sentezi için glikozun, böylece kan glukozunu azaltır. Ek olarak, biotin'in ayrıca kan glukozunu düşürme potansiyeline sahip olan insülin hormonunun salınımını uyardığı bulunmuştur. 1993 yılında "Klinik Biyokimya ve Beslenme Dergisi" nde yayınlanan bir çalışmaya göre, insüline bağımlı diyabetli hastalarda, biotin takviyesi yapıldıktan sonra kan şekeri seviyesini ortalama yüzde 55 oranında düşürdüler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com