| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

D Vitamini Eksikliği Belirtileri ve Belirtileri

Vücudunuz güneş ışığına maruz kaldığında D vitamini üretir. Diyet kaynakları, doğal olarak D vitamini içeren veya takviye edilmiş gıdaları ve besin takviyelerini içerir. D vitamini sağlıklı bir kemik ve kaslar için gereklidir, bağışıklık sistemi fonksiyonunu destekler, hücre büyümesini düzenler ve çeşitli hücresel fonksiyonlara katılır. Yetişkinlerde D Vitamini eksikliği sıklıkla klinik olarak sessizdir, bu da sıklıkla semptomlara yol açmadığı anlamına gelir. Ancak uzun zamandır devam eden bir eksiklik, öncelikle kemikleri ve kasları içeren semptomlara yol açabilir. Benzer şekilde, erişkinlerde D vitamini eksikliğinin gözlemlenebilir bulguları genellikle iskelet sistemini de içerir. D vitamini eksikliği ile ilgili semptomlar geliştiren yetişkinler arasında, bu semptomlar neredeyse sadece kas-iskelet sistemini - kemikleri ve kasları etkiler. Bu semptomlar şunları içerebilir:

Yavaş yavaş gelişen kemik ağrısı ve hassasiyet, özellikle de bel ve kalçalar.

Proksimal kasların zayıflığı, uyluk, pelvis ve omuzlar

Ellerin ve /veya ayakların kaslarının spazmları

Yürüme zorluğu veya yürüyen yürüyüş şekli

Enerji ve yorgunluk eksikliği

Bu semptomlar öncelikle D vitamini eksikliğinin normal kalsiyum ve fosfor metabolizmasını bozması, kemikleri zayıflatması ve normal kas fonksiyonuna müdahale etmesi nedeniyle ortaya çıkar.

Kemik İşaretleri

Tıbben, bir işaret, hastalık veya durum. Yetişkinlerde D vitamini eksikliği ile ilişkili bulgular, durumun uzun sürdüğü durumlarda gelişir. D vitamini eksikliği ile ilişkili bulgular, kalsiyum ve fosforun zayıf katılımı nedeniyle zayıflayan kemikleri içerir. Yetişkinlerde D vitamini eksikliğinin belirtileri şunlardır:

İki enerjili x-ışını absorpsiyometri (DEXA) testlerinde görülen kemik mineral yoğunluğu azalması

Demineralize kemiğin alanları ( Daha gevşek bölgeler) rutin röntgenler üzerinde, en sık uyluk ve incinme kemikleri, pelvis, omuz ve kaburgalar ile ilişkilidir.

Travma dışı kemik kırılmaları, özellikle de omurga, kalça ve kaburgalar öne eğilerek duruş için

Azaltılmış kas refleksleri

Düşük D vitamini kan seviyeleri

Nedenleri ve Risk Faktörleri

Birkaç faktör D vitamini almasına neden olabilir erişkinlerde eksikliği. Yetersiz beslenme alımı ve güneşe maruz kalmama birincil nedenlerdir, ancak aşağıdakiler de dahil olmak üzere, bu beslenme yetersizliği riskini artırabilir veya artırabilir:

Siyah veya kahverengi cilde sahip kişiler (D vitamini azalması nedeniyle) güneşe maruz kalma ile üretim)

Kronik böbrek hastalığı

Obezite veya önceki gastrik bypass ameliyatı

Kronik karaciğer hastalığı, Crohn hastalığı, pankreas hastalığı ve kistik fibroz

İleri yaş (yaşlılar)

Azalan paratiroid bezi fonksiyonu

Diğer Hususlar

D vitamini seviyesinin düşürülmesinin çeşitli hastalık ve şartlardaki potansiyel rolü bir aktif araştırma alanı. D vitamini seviyesinden etkilenebilecek hastalıklar ve durumlar diyabet, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, kanser, otoimmün hastalıklar ve zihinsel sağlık bozukluklarını içerir. Devam eden ve gelecekteki araştırmalar, bu durumlardan biri veya birkaçı için D vitamininin potansiyel önleyici veya tedavi ile ilgili rolünün daha fazla netleşmesine yol açabilir.

D vitamini eksikliğinizle ilgileniyorsanız, Doktorunuz - özellikle bu vitamin eksikliği için risk faktörleriniz varsa.

Tarafından gözden geçirildi ve gözden geçirildi: Tina M. St. John, MD

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com