|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

B Vitamini Kompleksi, Kötü Nefese Neden Olur mu?

Bazen dişlerinizi fırçalamak yeterli olmuyor, özellikle de B vitaminlerindeki eksiklikler kötü nefesin nedeni olabilir. Ağız kokusunda, gargarada ve darphane ağızlarında kokuyu saklamak için depolar, ancak bunlar sadece geçici çözümlerdir. MayoClinic.com'a göre, kötü nefes vakalarının yaklaşık yüzde 10'u ağızdan gelmiyor ve B vitaminlerindeki bir eksiklik mideden kaynaklanan kötü kokuya neden olabilir. İyi oral hijyeninize rağmen kendinizi kötü bir nefes alırsanız, B vitaminlerindeki bir artma işe yarayabilir.

Nedenleri

B kompleksi vitaminleri vücudun gıdalardan enerji elde etmesine yardımcı olur. B vitamini eksikliği ortaya çıktığında, uygun sindirime yardımcı olmak için üretilen enzimler ve bakteri yok etme kanda azalır. Bu, kanda israfın artmasına ve kötü nefes almanıza neden olabilir. B-kompleksi eksikliğinin diğer semptomları, baş dönmesi, migren ve ishal olabilir. Araştırmaya göre, "Bütün Gıda Gerçekleri" nin yazarı olan Evelyn Roehl, niasin eksikliği vücuttaki metabolik işlemlerin azalması nedeniyle ağız kokusuna neden oluyor. Yetişkinler, eksikliği önlemek için günde 14 ila 16 miligram B-3 tüketmelidir. B-3'te zaten eksikseniz, doktorunuz MedlinePlus'a göre günlük 50 ila 100 miligram almanızı önerebilir.

Gingivitis

Gingivitis, genellikle bakterilerin neden olduğu bir diş eti iltihabıdır. Belirgin bir semptom diş etlerinin kanamasıdır; dişlerini fırçalarken bunu fark edeceksiniz. Ağızda bulunan bakterilerin bir yan etkisi ağız kokusudur. Folik asit veya B-9, diş eti iltihabının tedavisinde yardımcı olabilir. Healthwise'a göre, folik asidin bir gargara olarak kullanılması iltihaplanmanın azalmasına yardımcı olabilir, bu da kötü nefesi azaltır. Ağzınızı 30 ila 60 gün boyunca 5 mililitre folik asit ile çalkalayın. Bu nedenle, B vitamin eksikliğini tedavi ederken tüm B vitaminlerini kullanmak çok önemlidir. B vitamini ile ağız kokusunun tedavisi, bir eksikliğin sebebi değilse aşırı doza yol açabilir. Ağız kokunuza neyin yol açtığından emin değilseniz, belirtilerinizi bir doktorla görüşün.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]