| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Gastrik Bypass ameliyatından sonra neden B12ye ihtiyaç duyulur

Kilo kaybı ameliyat prosedürü olan gastrik bypass, önemli miktarda kilo vermesi gereken kişiler için sıklıkla başarılıdır. Bununla birlikte, prosedür aynı zamanda vücudun B12 vitamini de dahil olmak üzere bazı besin maddelerini emme yeteneğini de etkiler. Bu ameliyattan sonra ciddi nörolojik komplikasyonları önlemek için hayatınızın geri kalanında takviyeler almanız gerekebilir.

Gastrik Bypass

Gastrik bypass ameliyatı, kilo kaybını hızlandırmak için sınırlı miktarda gıda alımı ve malabsorpsiyon kombinasyonunu kullanır. İlk olarak, cerrah mideyi yumurta büyüklüğünde bir kese indirgeyerek az miktarda yiyecek yedikten sonra kendinizi tam hissetmenize yardımcı olur. İkincisi, sindirim sistemini yeniden düzenleyerek yemeğin ince bağırsağın bir kısmını atlamasına ve B12 vitamini de dahil olmak üzere bazı kalori ve diğer besin maddelerinin emilimini engellemesine neden olur.

B12 Vitamini

fonksiyonu, kırmızı kan hücrelerinin üretimi ve kardiyovasküler ve bağışıklık sistemi fonksiyonları ile ilgili diğer materyaller. Çoğu normalde sağlıklı bireyler B12 vitaminini et, kümes hayvanları, balık, süt ürünleri ve yumurta gibi hayvansal protein kaynaklarından alırlar. Reçetesiz enjeksiyonlar ve burun spreyleri gibi reçetesiz satılan takviyeler de B12 vitamini sağlar. B12'nin gıda kaynaklarından normal olarak alınması, gastrik bypass ameliyatından sonra sıklıkla azalan maddelere bağlıdır.

B12 Vitamini Gastrik Bypass Sonrası Eksikliği

Gastrik bypass sonrası, insanlar B12 vitamin gereksinimlerini karşılayacak kadar yiyecek yiyemezler. Ne de tükettikleri ufak gıdalardan B12'yi doğru şekilde emmezler. Karaciğer birkaç yıl B12 değerinde saklandığı için, ameliyattan sonra birkaç yıl boyunca eksiklik belirtileri göstermeyebilirsiniz. Ancak, gastrik bypass hastalarının yüzde 70'inden fazlasının, ilk yıldan sonra kanda düşük seviyede B12 vitamini olduğu ve yüzde 30'undan fazlasında, B12 takviyesi için yalnızca multivitaminlere dayanırsa, yüzde 30'dan fazlasının eksiklik belirtileri olduğu, " Nöroloji Arşivi. " B12 vitamini eksikliği erken belirtileri yorgunluk, halsizlik, ishal, baş dönmesi, hızlı kalp atışı, iştahsızlık, anemi, ağrılı veya şişmiş dil, uyuşma ve karıncalanma hissleri içerir. Uzun süreli B12 eksikliği kalıcı sinir hasarı, demans, psikoz, değişmiş ruh hali, spastisite ve hafıza kaybına neden olabilir.

Tedavi

Gastrik bypass sonrası rutin vitamin B12 takviyesi önermek için araştırma temelli bir kanıt bulunmamakla birlikte, çoğu kilo "Obezite ve İlişkili Hastalıklar Cerrahisi" dergisinde yayınlanan 2008 tarihli bir araştırmaya göre, kayıp cerrahlar ameliyattan sonraki ilk altı ay içinde takviyeyi savunuyorlar. Optimal dozlar hastalar arasında değişebilir, ancak çalışmaya göre, normal kan seviyelerini korumak için genellikle en az 350mcg B12 vitamini oral dozu yeterlidir. Alternatif yollar, bir ila üç ay sonra 1000 mg B12 vitamini veya her hafta burun spreyi ile 500 mg enjeksiyonlarını içerir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com