| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Psoriasis için Ayurveda Diyeti

Bilimsel temelli Batı tıbbının aksine, Ayurveda tıbbı hastalık ve hastalığa dengesiz enerji açısından bakar. Ayurveda prensiplerine göre, vata'nızda bir bozulma olursa, pitta ve kapha enerjileri dengesizliğe, hastalığa veya dengesizliğin türü ve derecesine bağlı olarak bir hastalığa neden olur. Psöriasis durumunda, Batı tıbbı tarafından muhtemelen genetiğin bir sonucu olarak görülen bir cilt rahatsızlığı durumunda, Ayurveda tıbbı, enerjinizi kısmen düzelten, düzeltilebilen vata ve kapha'nın dengesizliği olarak görür.

Cilt durumu Western Medicine, sedef hastalığı çağrısı yapar, durumunuzun nasıl ilerlediğine bağlı olarak dereceye ve ciddiyet derecesine göre değişen semptomlar üretir. Yaygın semptomlar arasında kaşıntı ve yanma, cildin kalınlaşması ve kızarması ve gümüş renkli pulların gelişimi bulunur. Daha ciddi psoriasis vakaları kabarmaya, etkilenen bölgede cildin ciddi şekilde dökülmesine ve cilt lezyonlarına neden olabilir. Ch. “Herkes için Ayurveda” nın yazarı Murali Manohar, üç deri hastalığını, Eka-kushta, Kitiba-kushta ve Sidma-kushta'yı, psoriazis için Ayurveda eşdeğerleri olarak tanımlar.

Nedenleri

Dr. , Vaidyaratnam Ayurveda Koleji, Ollur Trichur, Hindistan'da öğretim görevlisi ve danışman doktor diyet, sedef hastalığına yol açan enerji dengesizliğinin önemli bir nedenidir. Bedensel fonksiyonları kontrol eden enerji olan Vata ve büyümeyi kontrol eden enerji olan kapha, uygun olmayan gıda seçimleri, uygun olmayan gıda kombinasyonları ve dooshi vizeleri veya sindirim sisteminizde biriken ve psoriazis ile sonuçlanan toksinler nedeniyle dengesiz hale gelebilir.

Önleme /Çözüm

Vata ve kapha'yı dengeye getirmek, belli gıdalar ekleyen ve diğerlerini elimine eden katı, vejetaryen bir diyet rejimi gerektirir. Dooshi vishasının sindirim sisteminizde birikmesini sağlayan hazımsızlık ve kabızlığı önlemek için porsiyon kontrolü uygulamanız gerekir. Son olarak, yediğiniz yiyeceklerin sıcaklığını göz önünde bulundurmalısınız. Dr. Nandalal'e göre, optimum sindirim için yiyeceğinizin soğutulmuş veya soğutulmuş değil de oda veya sıcak bir sıcaklıkta olması gerekir.

Özellikler

Sedef hastalığı için kabul edilebilir bir Ayurveda diyeti, acı tatta yiyecek ve baharatları içerir. karahindiba kökü, kutsal devedikeni, sarı dok, ravent, acı kavun, marul, marul, ıspanak, pazı, taze zerdeçal kökü, çemen otu ve centiyana kökü gibi kategorilerdir. Acı bir tada sahip yiyecekler kaphayı azaltırken vata enerjisini artırarak dengeyi sağlar, kasları ve cilt dokusunu sıkar ve yanma, kaşıntı ve iltihabı azaltır. Ayurvedik uygulayıcıları, öğlen saatlerinde eklemeniz gereken yiyeceklere ek olarak, her sabah kahvaltı yemeden önce kanınızdaki toksinleri temizlemek ve her gün ghee olarak adlandırılan bir tereyağında kızartılmış ince soğan dilimlerini kızartmak için ince soğan dilimleri yemeyi tavsiye ederler.

Ayurveda uygulayıcıları, sıcak, baharatlı ya da keskin yiyeceklerden kaçınmayı önerir, çünkü bu yiyecekler sindirimi geciktirir. Ayrıca tuzu, tuzlu yiyecekleri ve kıvrımları önlemek, iltihapları ve kaşıntıyı, ayrıca hayvansal proteinleri, yağları ve şekerleri önlemek.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com