Yoğurt, sütteki bakterilerin kalın, krema benzeri bir doku oluşturmak üzere pıhtılaştığı fermente bir süt ürünüdür. Tüm dünyada milyonlarca insan için favori kahvaltı veya atıştırmalıktır. Sade, şekerli ve az yağlı olmak üzere birçok yoğurt çeşidi vardır. İnsanlar yoğurtun bakteri ve fermantasyondan oluştuğu için bozulup yutulmasının uygun olmadığını düşünürler. Bu doğru değil. Kötü giden yiyecekleri tüketmemelisiniz. Hastalık Kontrol Merkezi, tüketicilerin tüm yiyeceklerde belirtilen son kullanma tarihlerini takip etmelerini savunuyor. Son kullanma tarihi geçmiş yoğurtun tüketilmesi çok hastalanmanıza neden olabilir.
Mide Krampları
Mide krampları geliştirmek, yiyecek kaynaklı bir hastalığın ilk belirtilerinden biridir ve süresi geçmiş yoğurt yemekten kaynaklanabilir. Mide her şey yolunda gitmediğinde sizi bilgilendirmenin bir yolu vardır ve kramplanma, gürleme ve geğirme en yaygın öncülerdir. Bununla birlikte, kramplanma, şımarık yiyeceklerin neden olduğu ağrılı ve hatta dayanılmaz hale gelebilir. Son kullanma tarihi geçmiş yoğurttan sonra şiddetli mide krampları hissediyorsanız, bir doktora danışın.
İshal
Sona ermiş yoğurt yemek ishalde hafif ila ağır arasında değişebilir. İshal, tüm gıda kaynaklı hastalıkların ortak bir belirtisidir. Hastalık Kontrol Merkezi, gıda kaynaklı hastalıklara, özellikle yoğurt gibi korunmuş yiyeceklerde, uygun şekilde kullanılmamış veya depolanmamış bakterilerin neden olduğunu belirtir. İshal şımarık yoğurt yedikten hemen sonra ortaya çıkabilir. Yoğurtta zaten iyi bakteri bulunduğundan, gıda kaynaklı hastalığa ve ishale yol açabilecek zararlı bakteri biriktirmesi zor değildir. İshal çok tehlikeli olabilir ve çocuklarda ve yaşlılarda ölümcül olabilir, bu nedenle sorun on iki saat içinde ortadan kalkmazsa bir doktora danışın.
Kusma
Kusma, mide krampları yaşamadan normalde oluşmaz ve önce ishal. Şımarık yoğurt tüketiminde, herhangi bir gıda kaynaklı hastalıkta olduğu gibi, vücudunuz kötü gıdaları bir şekilde uzaklaştırmak için her şeyi deneyecektir. Kusmanın başlamasından önce, hızlı sıcaklık değişimlerini ve ağzınızda tükürük salgıladığını fark edeceksiniz. Kusma zararlı olabilir ve dehidrasyon, halsizlik ve halsizliklere neden olabilir. Yiyecek kaynaklı hastalıkların çoğu sadece 24 ila 48 saat sürer, bu nedenle 48 saat sonra kusma yaşarsanız tıbbi yardım isteyin.
, , ] ]