| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

İnsülin, Kilo Alma ve Yapay Tatlandırıcılar

Kurulduğundan bu yana, yapay tatlandırıcılar kilo kaybına bir nimet olarak selamlanmıştır. Sağlık yararları sorgulandı, ancak kilo verme yararları ancak son zamanlarda ateş altında kaldı. Yapay tatlandırıcıların rakipleri, insülin salınımını artıran, kilo vermek yerine kilo alımına neden olabilecek bir yanıtı tetikleyebileceklerine inanırlar. Taraftarlar, kalori az olan veya hiç kalori içermeyen maddelerin insülin cevabını tetikleyemediği fikrinin arkasında durmaktadırlar.

Eylemler

Pankreastan kan dolaşımına giren glikoz cevaben salınan bir hormon olan insülin hücrelerin emilimine yardımcı olur enerji için glikoz. İnsülin karbonhidrat kullanımında önemli bir rol oynar. Fakat çok fazla insülin salınımı - kan dolaşımındaki yüksek glikoz seviyeleri sürekli olarak daha fazla insülin üretmesi için pankreası uyardığında ortaya çıkar - tip 2 diyabet ve metabolik sendroma yol açar. Hücreler insüline dirençli hale gelir, bu nedenle kan dolaşımından glikozu almak için daha fazla insülin üretilmelidir. Yapay tatlandırıcılar karbonhidrat içermezler ve insülin salınımını teşvik etmemelidirler.

Endişeler

Yapay tatlandırıcıların bir insülin yükselmesini tetikleyebileceği fikrinin ardındaki teori, tatlı yiyeceklerin veya maddelerin yol açan kimyasal bir reaksiyona yol açtığını belirtir. İnsülin salınımı, karbonhidrat tüketilmediğinde bile. Diğer teoriler, daha fazla diyet soda içenlerin, içmeyenlerden daha fazla kilo alması gerçeğine dayanmaktadır. Bununla birlikte, bunun için bir insülin çivisi ile ilgisi olmayan birçok neden olabilir, bunlar arasında diyet soda içenlerin, başka yerlerde daha fazla yiyerek telafi edebilmeleri de dahil olmak üzere, Duke Üniversitesi devletlerinden MD Howard Eisenson. > “PloS One” in Nisan 2009 sayısında bildirilen bir Japon hayvan çalışması yapay tatlandırıcıların sükraloz, sakarin ve asesülfam-K'nın insülin yanıtını indükleyen tatlı tat reseptörlerini uyardığını tespit etti. Bu çalışma ABD'de en sık kullanılan yapay tatlandırıcı olan aspartam yapmamıştır. Aspartam içeren NutraSweet'in fonlarıyla desteklendiği “Amerikan Klinik Beslenme Dergisi” nde yayınlanan 1989 tarihli bir çalışma, aspartam alımından sonra insülin seviyelerinde bir artış bulamadı. Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından Haziran 2009 Endokrin Derneği Yıllık Toplantısı'nda sunulan bir bildiri, Baltimore Longitudinal Study of Ageing'in verilerini gözden geçirdi. Araştırmacılar, yapay tatlandırıcılar kullanan kişilerin, diyabet geliştirme ihtimalinin iki katı olduğu kadar yüksek açlık insülin seviyelerinin de olduğunu buldu.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mevcut tartışmalara rağmen, California Üniversitesi, San Francisco Diyabet Eğitim Merkezi; Yapay tatlandırıcılar, kan şekeri üretmez ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi testleriyle tüketilmeleri güvenlidir. Duke Üniversitesi endokrinolojisi uzmanı Ann Brown, M.D., 2011'den beri, diyet soda içmenin, artan insülin seviyelerine bağlı semptomların bir takımyıldızı olan metabolik sendroma neden olduğuna dair kanıt bulunmadığını belirtiyor.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com