Kafeine bağımlı hale gelip gelmeyeceğiniz, tıbbi alan içinde oldukça tartışmalı bir konudur, bazı bağımlılıklar bağımlılığın tanımlanmasından kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte, çoğu uzman kafein yoksunluğunun hafif ila ağır arasında değişebilen semptomlar ürettiği konusunda hemfikirdir. Kafein bağımlısı olduğunuzu ve durmak istediğinizi düşünüyorsanız, doktorunuzla kafein bağımlılığını kırmak için tasarlanmış programlar hakkında konuşmalısınız.
Baş ağrısı
Kafein yoksunluğunun en sık görülen belirtisi sık sık baş ağrılarıdır. Son kafein alımından sonra 12 ila 24 saat içinde gelişir. Baş ağrısı genellikle yavaş gelişir ve baş boyunca hissedilir. Bazı durumlarda, baş ağrısı şiddetli ve zonklayıcı hale gelebilir. Alışılmış kafein tüketicilerinin kabaca yüzde 50'si, kafein alımını durdurduktan sonra baş ağrısı çekiyor ve kafein yoksunluğunun yol açtığı baş ağrılarının insidansı ve ciddiyeti kişiden kişiye büyük ölçüde değişebilir.
Uyuşukluk
geri çekilme, aşırı uykululuk veya uyku halidir, bazen yorgunluk, halsizlik ve uyuşukluk hissine yol açar. Yine, belirtiler genellikle ilk kafein alımından 12 ila 24 saat sonra ortaya çıkar ve belirtilerin ciddiyeti kişiden kişiye büyük ölçüde değişebilir.
Zorluk Yoğunlaşma
Yoğunlaşma veya odaklanma zorluğu sıkça bildirilen başka bir semptomdur kafein yoksunluğu. Aşırı durumlarda, bazı insanlar kafein bırakma semptomları nedeniyle tamamen yetersiz kaldıklarını ve çalışamadıklarını veya okula gidemediklerini bildirmişlerdir. Yine, semptomların şiddeti bireyler arasında geniş ölçüde değişmektedir. Bazı insanlar ayrıca çalışma motivasyonunun azaldığını da bildirmiştir. Sinirlilik, anksiyete ve depresyon da kafein çekilmesinin belirtileri olarak gelişebilir. Bilişsel ve psikomotor performansı da spesifik testlerle ölçüldüğü gibi düşebilir.
Grip Benzeri Semptomlar
Bazı insanlar mide bulantısı, kusma, kas ağrıları ve ağrıları içeren kafein yoksunluğunun neden olduğu grip benzeri semptomlar yaşayabilir. ve kollarda ve bacaklarda ağırlık. İnsanlar ayrıca sıcak ve soğuk büyüler ve genel bir hastalık hissi yaşayabilirler. Kafein yoksunluk semptomlarının doruk yoğunluğunun genellikle son kafein alımından 20 ila 48 saat sonra ortaya çıktığı bildirilir ve semptomlar iki hafta boyunca bir hafta veya daha uzun sürebilir.