Kafein, doğal olarak çay ve kahvede bulunan belirli bitkilerin yan ürünleridir. Ticari içecekler, çikolata, kakao ve reçetesiz satılan bazı reçeteli ilaçlara yapay olarak eklenir. Kafein, merkezi sinir sistemine bir uyarıcıdır ve bazı insanlar için, günde bir fincan kahve bile, sinirlenmeye, titremeye ve uykusuzluğa neden olan fazla uyarıcı olabilir. Kafeinden çıkmak, hassas olanlar için nabız atması, yorgunluk ve nabızlığın artmasına neden olarak hassas bir şekilde geri tepme etkisi yaratabilir.
Kafeinin Vücut Üzerindeki Etkileri
Kafein bir uyarıcı, çünkü kahve, çay veya diğer kafein yüklü ürünler, uyanıklık, uykusuzluk, titreme, yüksek kalp atış hızı, kas krampları, yüksek kan şekeri, baş dönmesi, solunum güçlüğü, susuzluk, endişe, panik atak, sinirlilik, bulanık görme, artan idrar yapma ve vazospazmlarda artışa neden olabilir, ya da küçük kan damarlarındaki kasılmalar.
Yan Etkiler
Michigan Üniversitesi'ne göre günde 1000 miligram ya da 10 ons altı fincan kafeinli kahve ya da başka kafeinli içecek tüketmek önemli yan etkiler yaratabilir. Sağlık hizmeti. Muhtemel yan etkilerin bazıları, şiddetli asit reflü, sindirim ve bağırsak alışkanlıklarındaki değişiklikler, gebe kalma sorunları, uykusuzluk ve uyku yoksunluğu, depresyon, titreme, aşırı terleme, sinirlilik ve vücutta ağrıya neden olan sistemik iltihaplanma gibi görünebilir.
Kafein Ribaund
Alışılmış kafein kullanımı, kısa vadeli bir alım sağlayabilir; bununla birlikte, etkileri içmeyi bıraktıktan sonra tükenmedikçe, nabız artışı, kan basıncı ve sinirlilik gibi belirtileri artırabilen sıkışma etkisi vardır. Geri tepme efekti, sirkadiyen ritminizi etkileyebilir, doğal uyanma ve uyku düzeninizi bozabilir, yorgunluk, uyuşukluk ve zihinsel ve fiziksel ılımlılık hissine neden olabilir.
Kafein Vermek
Kafeini bırakmak kendimi çok büyük hissedebilir. ilk başta, özellikle de vücudunuz geri tepiyorsa ve tepki veriyorsanız, sorun. Kafein tüketiminizi "soğuk hindi" ye gitmek ve tamamen durmak yerine, özellikle kafein içeren çok miktarda kahve, çay veya gazlı içecek tüketiyorsanız, yavaşça azaltmak yararlı olabilir. Aşamalarınızı alımınızı azaltarak, kan basıncınızdaki artış, kalp atış hızı, endişe düzeyiniz ve diğer hoş olmayan yan etkilerin artmasının azalmasına yardımcı olabilirsiniz. Yeşil çay veya yerba mate çayı gibi daha az kafeinli bir içeceğe geçin. Her gün içtiğiniz bardak sayısını sınırlayın ve bu sayıyı birkaç günlük bir süre içinde azaltın. Kafeini yavaşça bırakmak için kendinize bir ay kadar izin verin. Zamanla vücudunuz normal ritmine geri dönmeli ve herhangi bir ribaunt semptomu kaybolmalıdır. Vücudunuzun duygusal ve fiziksel belirtilerini takip edin ve normale döndüklerinden emin olmak için hayati belirtilerinizi alın.