|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Kafein Vücut İçin Ne Kadar Emilir?

Kafein, yiyecek ve içeceklerde yaygın olarak kullanılan zihin değiştirici bir ilaçtır. İnsanların çoğu derhal bir fincan kahveyi takip eden vızıltı ve uyanık duygulara aşina olsa da, herkes kafeinin vücutta neden olduğu karmaşık biyolojik reaksiyonları anlamıyor. Kafein vücutta çok hızlı bir şekilde emilir ve merkezi sinir sisteminizi hemen etkileyebilir.

Kafein ve Vücut

Kafein hızla vücuda emilir ve hemen beyine dağıtılır. Medline Plus'a. Bazı kimyasalların aksine, kafein kan dolaşımında veya vücudun diğer bölümlerinde birikir, ancak birkaç saat içinde idrarla atılır. Kafein beyinden geçerken, bir savaş ya da uçuş tepkisi taklidi sırasında vücudunuzdaki stres hormonlarını pompalamalarına neden olan adrenal bezlere sinyaller gönderilir.

Speed ​​

Kesin bir hız belirleme ya da kafein emiliminin zamanı, yaş, vücut ağırlığı, kafein hassasiyeti ve diyet gibi bireysel faktörler nedeniyle zordur. Bununla birlikte, ABC web sitesine göre, kadınlar erkeklerden yüzde 20 ila 30 oranında kafeini metabolize eder. Kanınız kafeini gastrointestinal sisteminizden beyninize aktarırken, toplam metabolizma hızınızı arttırır, tüketen bir saat içinde maksimum konsantrasyonuna ulaşır.

Efektler

çikolata ve kahveye soda, Teen's Health web sitesi, dozunuzu günde 300 miligrama kapatmanızı önerir. Kafein merkezi sinir sisteminizi uyarmaya başladığında, farkındalık, enerji ve yüksek bir ruh hali hissi meydana gelebilir, bunu takiben düşük enerji ve yorgunluk kazası meydana gelir. Bağımlılık özellikleri nedeniyle kafein, günde 100 miligram kadar tüketen bireylerde bağımlılıklar ve bağımlılıklar oluşturabilir ve yorgunluk, sinirlilik ve baş ağrısı gibi yoksunluk belirtilerine neden olabilir.

Güvenlik Sorunu

için riskinizi azaltın kafein alımınızı sınırlandırarak ve aç karnına asla kafeinli içecekler içmeyin. Kafeine bağımlı olabileceğinizi düşünüyorsanız, doktorunuzla yeme ve içme alışkanlıklarınıza sağlıklı alternatifler hakkında konuşun.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]