|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Gebelikte Kırmızı Yonca Önlemleri

Kuzey Amerika ve Avrasya'da bol miktarda yetişen ortak bir yabani ot olan kırmızı yonca bitkisinin çiçekleri ve kökleri, tıbbi amaçlar için yüzyıllarca kullanılmıştır. Ulusal Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi'ne göre, şifacılar geleneksel olarak bronşit, astım ve boğmaca gibi solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisi için kırmızı yoncaya dönüşmüşlerdir. Modern naturopatide, kırmızı yonca menopoz problemlerini, yüksek kolesterolü, osteoporozu ve adet anormalliklerini tedavi etmek için kullanılır. Doğurganlık arttırıcı olarak halk kullanımına rağmen, kırmızı yonca hamilelikte kullanım için güvenli değildir.

Efektler

Kırmızı yonca insan vücudu üzerinde çok yönlü bir etki gösterir ve hamilelik üzerindeki kesin etkileri azdır. araştırılmış ve iyi anlaşılmamış. Kırmızı yonca, insan vücudunda östrojen üretimini artıran izoflavonlar olarak bilinen bileşikleri içerir. Östrojen yumurtlama, adet, hamilelik, doğum ve emzirme dahil olmak üzere bir kadının vücudunda yer alan bir dizi faaliyet düzenler. Kırmızı yonca bu etkinlikleri etkileyebilir, hamile kalma, hamilelik ve doğum sırasında muhtemelen komplikasyonlara neden olabilir.

Teoriler

Hiçbir çalışma, kırmızı yonca güvenliğini doğurganlık arttırıcı olarak değerlendirmedi. Bununla birlikte, kırmızı yonca adet problemleriyle ilgili hormonal dengesizlikleri tedavi edebilir. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, kırmızı yonca estrojenik etkileri aynı zamanda bir kadının doğum sonrası yılları boyunca menopoz semptomlarını ve osteoporozu azaltabilir.

Genel Yan Etkiler

Kırmızı yonca, hamile olmayan kadınlar tarafından dikkatlice kullanılır. Kırmızı yonca ile ilgili en yaygın şikayetler baş ağrısı, bulantı, sindirim şikayetleri ve hafif deri döküntüleridir. Ek olarak, kırmızı yonca bir kadının doğurganlığına paradoksal olarak zarar verebilir. Bazı hayvanlar çok miktarda kırmızı yonca çiçeğine otlandıktan sonra kısır hale gelir.

Dozaj Kılavuzu

Hamile kadınlar için güvenli olduğu bilinen kırmızı bir yonca dozu yoktur; Gebeliğin tüm aşamalarında tamamen üründen kaçınmak en iyisidir. Bununla birlikte, yaygın kırmızı yonca dozları günde 2-3 bardak kırmızı yonca çayı veya 40mg kurutulmuş yonca çiçeği içerir. Kırmızı yoncadan yapılan tentürlerden kaçınmak özellikle önemlidir; bu etanol bazlı ekstreler, yüksek alkol içeriğinden dolayı fetal alkol sendromuna neden olabilir.

Muhtemel Riskler

Hiçbir çalışma hamilelik sırasında kırmızı yonca güvenliğini değerlendirmediğinden, risklerinin çoğunun teorik olduğu düşünülmektedir. . Kırmızı yonca, uterusun kasılmalarını uyararak, düşük veya erken doğuma yol açabilir. Ek olarak, bitki bebeğin gelişmekte olan endokrin sisteminde değişikliklere neden olarak üreme organlarının anormal oluşumuna neden olabilir. Kırmızı yonca'nın östrojenik etkileri de emzirmeye engel olabilir ve bebek doğduktan sonra emzirmede zorluklara yol açabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır