Hamilelik sırasında kafein, uzmanların aynı fikirde olmadıkları hakkında tartışmalı bir konudur. Bazıları, gebe kalmaya çalışırken bile, maddeden tamamen kaçınmanız gerektiğini söylerken, diğerleri günlük yaklaşık 200 miligram tüketmenin güvenli olduğunu öne sürüyor. Kafeinin doğurganlığınıza ve hamile kalma yeteneğinize getirdiği olası riskleri anlayarak, onu diyetinizden tamamen çıkarmanızın doğru olup olmadığına karar verebilirsiniz. Muhtemel olabilecek endişeleriniz için de doktorunuza danışın.
Sonuçsuz Araştırma
Araştırma, kafeinin, kadınların doğurganlığı veya gebe kalma yeteneği üzerinde önemli bir etkisi olduğunu tutarlı bir şekilde göstermedi. 2012 yılında "Epidemiyoloji" dergisinde yayınlanan bir çalışmada, düzenli olarak soda tüketen kadınlar arasında doğurganlıkta hafif bir azalma olduğu ve günlük 300 miligram kahve içenlerin herhangi bir değişiklik yaşamamış olduğu görülmüştür. Bu çalışmada çay içen kişiler aslında doğurganlıkta bir artış yaşadı. Boston Üniversitesi araştırmacıları, kafein alımı yerine yaşam tarzı faktörlerinin muhtemelen gözlenen farklılıklar üzerinde daha büyük bir etkisi olduğunu tahmin ediyor. 2010 yılında "Tıp Bilimi İzleyicisi" nde yayınlanan bir başka çalışmada da, kahve ve çay tüketimi ile hamilelik oranları arasında bir ilişki bulunamamıştır.
Sorun Yaşıyorsanız
Çözüm: Ulusal Kısırlık Derneği bir kelime sunuyor Kafein tüketiminde dikkatli olunması zor olanlara dikkat edin. Dernek, hayvan çalışmalarının, pürin olarak bilinen kafeinde bir bileşiğin bulunduğunu, bir yumurtanın uygun şekilde olgunlaşmasını önleyebileceğini ve gebe kalma yeteneğinizi olumsuz yönde etkileyebileceğini not eder. Olgun yumurtalar döllenmez ve gebe kalmazlar. Kahve, çay, latte, çikolata ve soda vermek zor olabilir, ancak kesinlikle tehlikeli değildir.
Sisteminiz Üzerindeki Etkileri
Kafein, hormon düzeylerini veya fallop tüplerinizi olumsuz yönde etkileyebilir bu teorileri desteklemiyor. Yumurtaları yumurtalıktan rahme taşımak için çalışan fallop tüplerinin kas hareketi kafein alımı tarafından bozulabilir. 1997'de "Amerikan Epidemiyoloji Dergisi" nde yayınlanan bir çalışmada, ayda 7 gramdan fazla kafein tüketen kadınlarda, tubal hastalık veya endometriozise bağlı kısırlık vakalarının gözlemlendiği kaydedildi.
Yalnızca bir çalışma, kafein tüketiminin erkek fertilitesini olumsuz yönde etkileyebileceğini öne sürmektedir. 1989 yılında "Doğurganlık ve Sterilite" de yayınlanan çalışma, kahve içip sigara içen erkeklerin, spermi azalmış hareketlilikle ürettiğini ve semende ölü sperm oranını arttırdığını ortaya koydu. Bununla birlikte, BabyCenter kafeinin sağlıklı bir insanın spermine hareketlerini uyararak yardımcı olabileceğine dikkat çekiyor.
IVF sırasında
IVF veya in vitro fertilizasyon, ebeveynler için çok fazla finansal ve fiziksel taahhüt gerektirir Demek başarıyı yakalayan koşullar yaratmak istiyorsun. "Tıp Bilimi İzleyicisi" ndeki 2010 araştırması, IVF sırasında günlük yaklaşık 450 miligram olan kafein tüketiminin gebelik oranlarını etkilemediğini, ancak artan kahve tüketiminin, daha fazla sayıda iptal edilen hamilelikle korele olduğunu ve kadınlarda uygulanabilir embriyoların sayısının azaldığını ortaya koydu. yüksek miktarda çay içmiş. Araştırmacılar, kafeinin foliküler sıvıya geçtiğini ve dolayısıyla üreme sürecini etkileyebileceğini not etmişlerdir. 2002'de "İnsan Üreme" bölümünde yayınlanan daha önceki bir çalışmada, kadınlarda "normal" kafein tüketiminin IVF sırasında canlı doğum yapmama ile ilişkili olduğu bulundu. Prosedürün haftasında erkeğin kafein kullanımındaki artış, çoklu gebeliklerde artışa neden oldu.
, , ] ]