| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Çok Az Bakırın Vücuttaki Etkileri

Bakır, vücudunuzdaki tüm dokularda bulunan eser bir mineraldir. Eksikliğini önlemek için diyetinizden yeterli miktarda bakır almanız gerekir. Bazı bakır eksiklikleri de tıbbi tedavi gerektirebilir. Bakır eksikliğinin uyarı işaretlerini ve sonuçlarını bilmek, tıbbi yardım almanızı ve uygun tedaviyi belirlemenizi sağlar, böylece sağlığınızı geri kazanabilirsiniz.

Bakırın Önemi

Bakır, işleyen bir eser mineraldir. Vücudunuzun sağlıklı ve güçlü kırmızı kan hücreleri üretmesine yardımcı olacak demir. Sağlıklı kırmızı kan hücreleri, vücudunuzun her yerine oksijen bulaştırabilir, böylece her sistem verimli ve düzgün çalışır. Ayrıca diyetinizde bakır gerekir, çünkü kan damarlarınızın, kemiklerin, sinirlerin ve bağışıklık sisteminizin sağlığına yardımcı olur. Bebeklerin her gün 200 ila 220 mcg'ye ihtiyacı vardır. Bir ila üç yaş arası çocuklar için 340 mcg, dört ila sekiz yaş arasındaki çocuklar için 440 mcg ve dokuz ila 13 yaş arası çocuklar için günde 700 mcg gerekir. Yaşları 14 ile 18 arasında olan çocuklar günde 890 mcg gerektirir ve 18 yaşın üzerindeki herkes günde 900 mcg alır.

Bakır Eksikliği

Yaparsanız bakır eksikliği oluşabilir. yeterli miktarda mineral tüketmeyin. Merck El Kitabı bunun yaygın olmadığını, ancak bazı şartların bakır eksikliğine katkıda bulunabileceğini not ediyor. Kronik infantil diyare, ciddi bir protein emilim bozukluğu olan kwashiokor'un yanı sıra bir nedendir. Diğer emilim bozukluğu sorunları ve aşırı çinko alımı da bakır eksikliğine yol açabilir. Bakır eksikliği, kansızlığa ve osteoporoza da yol açabilir. Erkek bir bebek Menkes Sendromu ile doğarsa, kusma, ishal, hipopigmentasyon ve kemik problemleri gibi semptomlar sergileyecektir. Ayrıca zihinsel engelli ve sapıkça saçları olacak. Erken tanı ve tedavi gereklidir, ancak Menkes Sendromu olan birçok bebek genellikle nörolojik gelişim problemleri yaşar.

Bakırlı Yiyecekler

Bakır eksikliği varsa, doktorunuz bakır desteği veya başka ilaçlar önerecektir. Diyetinize bakırca zengin besinler eklemek, edinilmiş bir bakır eksikliğinin önlenmesine yardımcı olabilir. Diyetinize kabuklu deniz ürünleri, istiridye, kepekli tahıllar, fasulye, fındık, patates ve karaciğer ve böbrek gibi organ etleri ekleyin. Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre yeşil yapraklı sebzeler, kurutulmuş meyveler, kakao, karabiber ve maya da bakır temin edecek. , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com