|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Magnezyum ve Mide Asidi

Mide asidi, yediğiniz yiyeceklerin parçalanmasında ve vücudunuzun gerekli besinleri ne kadar iyi emebildiği konusunda kritik bir rol oynar. Midenizde yeteri kadar asit yoksa, sağlığınızı etkileyen beslenme yetersizlikleri gelişebilir. Bazı magnezyum formları sahip olduğunuz mide asidi miktarını azaltabilir, ancak aşırı miktarda tüketmediğiniz sürece mide asidi seviyenizi önemli ölçüde etkilemeniz olası değildir.

Antasitler

Magnezyum, bazı antasitlerde yaygın bir bileşendir. tipik olarak magnezyum hidroksit veya magnezyum karbonat olarak bulunur. Mide yanması, hazımsızlık veya çok fazla mide asidinin neden olduğu diğer rahatsızlıklardan muzdarip iseniz antasitler alabilirsiniz. Antasitlerdeki magnezyum, bu koşulları önlemek için mide asidinizin pH'ını nötralize eder. Magnezyum içeren yaygın antasitler arasında Maalox, Magnesia Süt, Mylanta ve Phillips 'Chewables bulunmaktadır.

Düşük Mide Asitliği diyetindeki mineraller. Linus Pauling Institute, çok fazla magnezyum bakımından zengin yiyecek tüketmenin hiçbir zaman ters bir etkisi olmadığını belirtir, ancak magnezyum takviyeleri ve antasitler sorunlara neden olabilir. Vücudunuzda yeterince mide asidi yoksa, kalsiyum, demir, çinko ve bazı B vitaminlerini emmede zorluk çekebilirsiniz. Ayrıca proteinleri tam olarak sindiremeyebilirsiniz.

Magnezyum Toksisitesi

Yüksek mide asidi için magnezyumlu antasitler kullanırsanız, diyetinizde ne tüketirseniz de dahil olmak üzere günde 350 mg'ı aşmayın. Yüksek doz magnezyum, mide asidinizin tam olarak onu gerekli besinlere ayırma zamanı gelmeden yiyeceği vücudunuzdan uzaklaştıran ishal yapabilir. Daha da önemlisi, zaten böbrek hasarınız varsa kanınızdaki yüksek magnezyum seviyeleri böbrek fonksiyonunu azaltabilir ve ayrıca düşük tansiyona neden olabilir.

İlaç Etkileşimleri

Magnezyum takviyeleri ve antasitler vücudunuzun yeteneğini azaltabilir bazı ilaç türlerini parçalamak ve absorbe etmek. Etkilenen ilaçlar arasında kinolon ve tetrasiklin antibiyotikleri, tansiyon ilaçları, yetersiz tiroid için levotiroksin ve osteoporoz için ilaçlar bulunur. Vücudunuzun bu ilaçların uygun şekilde emilimi için yeterli mide asidine sahip olması için, magnezyum takviyesi alımınızı azaltmanız veya bu ilaçları bir ila iki saat arayla boşaltmanız gerekebilir. Düzenli olarak magnezyum takviyesi almadan önce olası ilaç etkileşimleri hakkında doktorunuzla konuşun.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]