| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Probiyotiklerin Amacı Nedir?

Probiyotikler veya “dostça” bakteriler, özellikle sindirim ve bağışıklık sistemleri dahilinde, çeşitli yararlar sağlar. Gıda ve diyet takviyelerinde bulunan probiyotikler, gastrointestinal kanalda doğal olarak bulunanların aktivitesini yansıtır. Probiyotikler bağırsaktaki zararlı ve dost bakteriler arasındaki sembiyozu yeniden sağlamaya çalışır, böylece sağlığı arttırır ve hastalığın başlangıcını önler.

Probiyotikler

bu, yeterli miktarlarda uygulandığında, konağa sağlık yararı sağlar. Probiyotiklerin çoğu bakterilerdir ve insan bağırsağında doğal olarak bulunanlarla aynı kapasitede çalışırlar. Probiyotik bakterilerin çoğu iki suştan kaynaklanır: Lactobacillus ve Bifidobacterium. Bununla birlikte, her suşu içinde birkaç farklı tür vardır. Her bir probiyotik suşu konakçıya belirgin şekilde farklı bir şekilde optimal sağlık kazandırır.

Her Yerdeki Mikroorganizmalar

Probiyotik suşlar gibi dost bakteriler bağışıklık sisteminin uygun sağlığı, hastalığın korunması için hayati öneme sahiptir. mikroorganizmalara, toksik maddelerin giderilmesine ve gıda ve besin maddelerinin sindirimi, emilimine ve metabolizmasına neden olur. Vücut mikroorganizmalarla doludur; bakteriler ciltte ve deride, gastrointestinal sistemde, solunum sisteminde ve idrar yolunda yaşar. Bu alanların her birindeki mikroflora değişkendir, dolayısıyla onları barındıran bakteriyel organizmalarda bir fark vardır. Sonuç olarak, bireylerin kendi faydalı bakteri karışımları vardır. Probiyotik suşlar gibi dost bakteriler, bağışıklık sisteminin uygunluğu, hastalığa neden olan mikroorganizmaların korunması, toksik malzemelerin yok edilmesi ve gıda ve besinlerin sindirimi, emilimi ve metabolizması için hayati öneme sahiptir. Mikroorganizmalar ve vücut arasındaki etkileşimler sağlık ve iyilik için çok önemlidir.

İnsan vücudunda, dost ve zararlı bakteriler arasında sürekli bir dengeleme etkisi vardır. Bu denge iki şekilde bozulabilir. Birincisi, bağırsaktaki zararlı bakterilerin yanı sıra dost bakterileri öldüren antibiyotiklerin kullanılmasıdır. Hastalığa neden olan bakteri, maya ve mantar gibi dostça olmayan mikroorganizmaların varlığı da dengeyi bozabilir. Probiyotikler, dost canlısı ve zararlı bakteriler arasındaki sembiyozu yeniden sağlamak için kullanılır. Bu nedenle, probiyotikler, sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi bozukluklarını önlemek ve tedavi etmek için kullanılmıştır.

Probiyotik Faydaları

Probiyotikler, sindirim sistemini geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda bağışıklık sistemini de destekler. Sindirim sisteminde probiyotikler diyare, vajinal mantar enfeksiyonları, çocuklarda egzama ve irritabl barsak sendromu; vitamin ve mineralleri emer ve üretir; ve bağırsak enfeksiyonlarını hızla yönetir. Probiyotikler, mesane kanseri oluşumunu azaltarak, IgA antikorlarının üretimini artırarak, mikrofaj ve fagositoz aktivitesini artırarak ve genel sağlığı geliştirerek bağışıklığı arttırır.

Güvenli Kullanım

Ulusal Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi'ne göre, canlı mikroorganizmalar uzun zamandır hastalığa neden olmadan probiyotik ajanlar olarak kullanılmaktadır. Ancak, probiyotiklerin güvenli kullanımı henüz tam olarak araştırılmamıştır. Güvenliğini bilimsel olarak belgelemek için, özellikle küçük çocuklar, yaşlı bireyler ve bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerce kullanım için daha fazla bilgiye ihtiyaç vardır. Probiyotiklerin kullanımıyla ilişkili yan etkiler şunlardır: şişkinlik, şişkinlik, enfeksiyon, sağlıksız metabolik aktivite ve bağışıklık sisteminin uyarılması. Bu yan etkiler nadirdir ve ortaya çıkarlarsa hafif olma eğilimindedirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com