| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kafein ve Kardiyovasküler Etkilerin Atletik Performans Üzerine Etkileri

Popüler bir doğal uyarıcı olan kafein, yüzyıllar boyunca, çay ve kahve şeklinde ve daha yakın zamanda alkolsüz içecekler ve enerji içeceklerinde tüketildi. Ortalama bir Amerikalı günde iki ila üç fincan kahveye eşdeğer tüketiyor. Bilimsel araştırma, ılımlı kafein tüketiminin bazı faydalarını ortaya koydu; Bazı çalışmalar, kafeinin atletik performansı artırdığını gösteriyor.

Potasyum

Mayıs 2010'da yayınlanan “Avrupa Uygulamalı Fizyoloji Dergisi” çalışmasında yayınlanan bir araştırmaya göre, kafein yorgunluğu geciktirerek atletik performansı artırabilir. yüksek eğitimli bisikletçiler vücut ağırlığının kilogramı başına 5 mg kafein tükettikten sonra tükenmeye başladılar. Kafein tüketimi, bisikletlilerin egzersiz yapabilme süresinde önemli artışlara neden oldu. Sporcuların kullandıkları oksijen miktarı, kafeinsiz egzersiz yapmakla karşılaştırıldığında artmadı; ancak, araştırmacılar egzersiz öncesi kafein tüketimi ile birlikte potasyum seviyelerinin yüzde 13 oranında azaldığını belirtti. Değişen potasyum seviyelerinin çalışma katılımcılarının dayanıklılığının artmasına katkıda bulunabileceği sonucuna varmışlardır.

Solunum Fonksiyonu

Kafein, solunum fonksiyonunu arttırır ve egzersiz performansına göre ya egzersiz performansına yararlı veya zararlı bir etkiye sahip olabileceği sonucuna varmıştır. “Hekim ve Spor Hekimliği” nin Aralık 2009 sayısında yayınlanan bir çalışma. Kafein hem eğitimli hem de eğitimsiz kişilerde solunum sistemi üzerinde güçlü bir uyarıcı etkiye sahip, dayanıklılık sporcularında solunum fonksiyonlarını artırarak ve sporcu olmayanlarda sinir sistemi geri beslemesini artırıyor. Anti-enflamatuar ve bronş koruyucu etkileri kafeini astım tedavisi için faydalı kılar, araştırmacıların ve yaygın kullanımın uluslararası spor-doping kontrol kurumları arasındaki kabulünü artırdığını söylüyor.

Kreatin

Bir araştırma “Avrupa Uygulamalı Fizyoloji Dergisi” nin Ocak 2011 sayısında yayınlanan kafeinin, kreatin ile birlikte, kaslardaki enerji arzını artıran, yüksek yoğunluklu sprint performansını artıran bir tamamlayıcı olduğu bulundu. Çalışmada, bisikletçiler 5 gün boyunca vücut ağırlığının kilogramı başına 0.3 g kreatin ve vücut ağırlığının kilogramı başına 6 mg kafein aldı. Performans testi, 1 dakikalık dinlenme süreleriyle ayrılmış altı adet 10 saniyelik yüksek yoğunluklu sprintlerden oluşuyordu. İlk iki sprintte, kafeinli kreatin grubu, sadece kreatin grubundan anlamlı olarak daha yüksek maksimum güç gösterdi. Sprintlerin çoğunda, kalp atım hızı ve kan şekeri kombinasyon ilavesiyle önemli ölçüde arttı.

Karbonhidratlar

Haziran 2010 sayısında yayınlanan bir araştırmaya göre, sporcularda kafein tüketilmesi, sporculardaki kardiyovasküler performansı artırıyor “ Spor Bilimleri Dergisi. ”Çalışmada, rugby oyuncuları egzersizden önce kilogram vücut ağırlığı için 1,2 g karbonhidrat ve kilogram vücut ağırlığı için 4 mg kafein kullandılar. Test alıştırması, yüksek ve düşük yoğunluklu egzersizleri içeren aktiviteler kombinasyonundan oluşuyordu. Karbonhidrat ve kafein birlikte sprint süresini ve motor becerilerini geliştirdi. Sporcuların algılanan çabalarının puanları kombinasyon ek grubunda daha düşüktü. Araştırmacılar, kafeinli karbonhidratın, rugby oyuncularında kardiyovasküler fonksiyon dahil olmak üzere performansı artırdığı sonucuna vardılar.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com