|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Sağlıklı Beslenme, Çocuk Konsantrasyonunu Nasıl Etkiler?

Çocuğunuzun beyni, yaşamın ilk birkaç yılında hızla gelişir. Beyin 3 yaşına gelince yetişkin boyutunun neredeyse yüzde 90'ına ulaştı. Beyin gelişimi ve büyümesi beslenmeye bağlıdır ve öğrenme ve davranış için temel oluşturur. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme çocuğunuzun konsantrasyon, hafıza, odaklanma ve zihinsel kapasite için tam potansiyeline ulaşmasına yardımcı olabilir. Çocuğunuza işlenmiş, kutulu kahvaltı gevrekleri ve atıştırmalıklar gibi şekerli yiyecekler vermekten kaçının ve günlük besleyici bir diyet uygulayarak olumlu bir örnek verin.

Sağlıklı Yağlar ve Beyin Gelişimi

Beyniniz yüksek miktarda Vücudunuzun günlük diyetinizden edinmesi gereken yağ asitleri. "Beslenme Dergisi" nde yayımlanan 2007 tarihli bir derleme, doksaheksoaenoik asidin beyninizdeki en bol yağ türü olduğunu ve sinir dokusunun büyümesi ve işlevinde gerekli olduğunu belirtti. Bu omega-3 yağ asidi, hafıza, konsantrasyon ve odaklanma gibi bilişsel işlevlerde ve hem çocuklarda hem de yetişkinlerde davranışta kilit bir rol oynar. Düşük DHA seviyeleri çocuklarda ve bebeklerde beyin gelişimsel bozukluklarla ilişkilendirilmiştir. Beyin sağlığı için bu yağ asidinin besin kaynakları arasında somon, kümes hayvanları ve yumurta gibi bazı balık ve deniz ürünleri bulunur.

Proteinler ve Amino Asitler

Hem çocuklar hem de yetişkinler yeterli miktarda yemelidir. Her gün proteinlerden beyinde hücre ve kimyasal haberci oluşturmak ve onarmak için. Et, kümes hayvanları, balık, baklagiller ve süt ürünleri gibi protein bakımından zengin yiyecekler amino asitler sağlar, vücudunuzun beyin enzimleri, kimyasal haberciler ve diğer proteinler yapması için gereken yapı taşlarını oluşturur. Kimyasal haberciler - nörotransmitterler - ruh halini, konsantrasyonu ve odağı etkiler. Beyindeki bazı nörotransmiterler, yediğiniz gıdalardan elde edilen triptofan gibi amino asitlerle düzenlenir. Ağır beslenme ve protein eksikliği vakaları, “Beslenme, Sağlık ve Yaşlanma Dergisi” ne göre küçük çocuklar ve ergenlerdeki beyin gelişimini ve işlevini değiştirebilir.

B-12 Vitamini ve Beyin Gelişimi

B Vitamini -12 çocuklarda ve bebeklerde sağlıklı beyin ve sinir gelişimi için gereklidir. Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından yayınlanan bir makalede, bu besin eksikliğinin çocuklarda davranış ve gelişim sorunlarına ve yetişkinlerde depresyona yol açabileceği belirtilmektedir. Ciddi durumlarda, düşük B-12 vitamini düzeyleri beyin atrofisine - küçülmeye - ve bebeklerde ve çocuklarda bilişsel zorluklara yol açabilir. B-12 Vitamini, et ve kümes hayvanları gibi hayvansal gıda kaynaklarında bulunur. Bu nedenle, vejeteryan anneler tarafından emzirilen bebekler - veya öncelikle vejeteryan diyet uygulayan çocuklar - B-12 vitamini eksikliği için daha fazla risk altındadır.

Beyin Gelişimi İçin Vitaminler

Tüm vitaminler sağlıklı beyin gelişimi ve konsantre olma yeteneğiyle yakından ilgili işlevler için gereklidir. 2006 yılında "Beslenme, Sağlık ve Yaşlanma Dergisi" tarafından yayınlanan bir gözden geçirme, tiamin veya B-1 vitaminlerinin; riboflavin, B-2; niasin, B-3; ve folat soyut düşünceye sahip olma yeteneği için önemlidir. C Vitamini, bir müzik aleti ya da spor yapmayı öğrenmede gerekli olan görsel-mekansal performansı geliştirmeye yardımcı olur. Ek olarak, B-6, B-12, A ve E vitaminleri görsel hafıza için önemlidir ve test sonuçlarını iyileştirebilir. Çocukların bu vitaminlerden yeterli miktarda almak için bol miktarda taze renkli meyve ve sebzeler içeren günlük dengeli bir diyet yemelerini sağlayın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır