| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Düşük Gelirli Bir Toplumda Yaşamanın Gençler Üzerindeki Sosyal ve Duygusal Etkileri Neler?

Düşük gelirli toplulukların sosyo-ekonomik statüleri düşük, çünkü sakinleri yalnızca gelirlerini, eğitimlerini ve mesleklerini kullanma yeteneklerini kısıtlıyor; Amerikan Psikologlar Birliği'ne (APA) göre yaşam kalitesi aynı zamanda işleyişi ve gelişimi. Bu durum gençleri olumsuz etkiliyor çünkü kendilerini koşulların kurbanı olarak görüyorlar. Sosyo-ekonomik durumun düşük olması, gençler üzerinde kişisel, aile ve toplum düzeyinde hem sosyal hem de duygusal etkilere sahiptir.

Family Life

Düşük gelirli topluluklardaki aileler, aile hayatını bozan temel ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele eder. ve genellikle gençlerin kendi cihazlarına bıraktığı sonuçlarla sonuçlanır. Ebeveynleri her zaman bir araya gelmek için uğraşan bir gencin ihtiyaç duyduğu dikkat ve rehberliği alması pek olası değildir ve bilgiye veya diğer destek hizmetlerine erişimi olmadığı için kötü alışkanlıklara düşebilir veya kötü kararlar alabilir. Örneğin, düşük gelirli bir topluluğa sahip bir gencin, Rebecca A. Maynard tarafından düzenlenen "Çocukların Çocukları" na göre, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve erken hamilelik riskine maruz kalması nedeniyle erken ve güvenli olmayan cinsel uygulamalara girme olasılığı daha yüksektir.

Duygusal Rahatsızlık

Düşük sosyo-ekonomik durum, kendilerini yaşıtlarına uymaya çalışmanın baskısıyla başa çıkamayan, ancak kaynaklarından veya desteğinden yoksun kalan gençlerde duygusal sıkıntıya da neden olabilir. Düşük gelirli topluluklardan gelen gençler, akranlarıyla istedikleri kadar aktivite yapamayabilirler; çünkü aileleri desteklemek için çalışmak zorunda kalırlarsa maddi kaynakları, imkânları ve hatta bazen bunu yapmak için zamanları yoktur. Bu stresciler genç çocuklarda sadece uygun sosyalleşme becerilerinin gelişmesini engellemeyebilir, aynı zamanda tecrübe ettikleri tecrit, yabancılaşma ve umutsuzluk duyguları nedeniyle geri çekilebilir, yazar Eric Jensen, "Yoksullukla Öğretmek" kitabında Sosyoekonomik, "İyi Hizmetlere Erişim

İyi okullarda eğitim, sağlık ve dinlenme tesisleri gibi sosyal hizmetlere erişim eksikliği de düşük gelirli topluluklardan gençleri olumsuz yönde etkiliyor." Jose J. Escarce tarafından düzenlenen "Durum ve Ergenlerin Kaderi". Gençler, ihtiyaç duyduklarında tıbbi, dişçilik veya diğer sağlık hizmetlerine erişememektedir, bu nedenle yetişkinlikle mücadele etmek zorunda oldukları koşulları geliştirebilirler. Örneğin, dişleri düzgün şekilde hizalanmamış, ancak diş telleri alamaması gereken bir genç, mutlu olmadıkları ancak onaramayacakları bir gülümsemeyle yaşamak zorunda kalabilir. Kaliteli eğitime erişememek aynı zamanda, eğitim durumu için sınırlı şansı olduğunu bilerek, iyi donanımlı bir okula devam etmek için mücadele etmek zorunda olan bir genciyi de motive edebilir.

Toplumsal Etkiler

Olumlu sosyal ortamlar, faydalı ilişkilerle koreledir Ağın sosyal bütünlük sağladığı, gayrı resmi bakımı sağladığı ve sağlıklı davranışları pekiştirdiği diğer bireyler, akranlar ve gruplarla birlikte. Düşük gelirli topluluklarda yaşayan gençler bu tür ortamları özlüyor, çünkü yaşadıkları mahalleler genellikle parklar, topluluk merkezleri ve spor arenaları gibi olanaklardan yoksundur ve genellikle yetersiz fiziksel durumdadır. Pek çok durumda, gençlerin riskli davranışlara katılmalarını etkileyen daha fazla güvensizlik, suç, şiddet, madde kötüye kullanımı ve diğer olumsuz uygulamaların yaygınlığı, ortamlarının sağlamlaştırdığı şeydir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com