| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Serotonin ve Caffeine

Uyurken, kendinizi iyi hissederseniz veya aç hissederken, nörotransmiter serotonine teşekkür ederiz. Bununla birlikte, serotonin eksikliği sağlık üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. UCLA Arthur Ashe Öğrenci Sağlığı ve Uygulamalarına göre, insanlar serotonin seviyelerini yükseltmek için genellikle olumsuz davranışlar kullanırlar. Sağlık Merkezi Örneğin, kafeinli içecekler içmek serotonin seviyenizi yükseltebilirken, çok fazla kafein nörotransmittere olan ihtiyacınızı artırabilir

, Mayo Clinic’e göre. Düşük serotonin düzeyleri depresyon, uyku zorluğu ve iştahsızlık ile bağlantılı olduğundan, serotonin düzeylerinizi düzenli tutmanız önemlidir.

Kafein, sinir sisteminin alındığında daha uyanık olmasına neden olan bir uyarıcıdır. Genç Araştırmacılar Dergisi'ne göre, 60'tan fazla bitkinin yapraklarında, fasulyelerinde veya meyvelerinde bulunan kafein, vücuttaki artan serotonin düzeyleriyle bağlantılı bir maddedir.

Efektler

Kafeinin kimyasal yapısı benzer "to that of an adenosine molecule.", 3, [[Adenosine molekülleri, Young Investigators Dergisi'ne göre, sizi uykulu hissettiren beyin fonksiyonlarını yavaşlatmaktan sorumlu. Kafein molekülleri, adenosin moleküllerinin etkisini engelleyerek beyninizin sinyallerinin hızlanmasına neden olabilir.

Bu reaksiyona ek olarak, kafein, UCLA Arthur Ashe Student Health & Sağlık Merkezi Beyninizin en iyi şekilde çalışması için kortizol ve serotonin vücudunuzda dengeli olmalıdır. Bu nedenle, kafein seviyeleriniz arttığında, vücudunuz kortizolü dengelemek için serotonin seviyelerini arttırmalıdır.

Uyarı

Bir proje ya da iş atama yoluyla enerji almak için enerji sarsıntısına ihtiyacınız varsa kafein değerli olabilir. Bununla birlikte, kafeini sık ve fazla tükettiğinizde, zararlı etkileri olabilir. Örneğin, beyniniz kafeinin varlığına adapte olur. Bu, ara sıra güçlendirilmek yerine beyninizin çalışması için kafeine ihtiyaç duymaya başladığı anlamına gelir. Kafein yokluğu, Genç Araştırmacılar Dergisi'ne göre sinirlilik, endişe duyguları ve konsantre olma yetersizliğine neden olan serotoninin azalmasına neden olur.

Türleri

Kafeini çeşitli çeşitlerde bulabilirsiniz. MedlinePlus'a göre, esas olarak acı tadı olan maddeler. Kahve, çay ve soda gibi içecekler kafein içeren tek şey değildir. Maddeyi çikolata, ilaçlar ve fındıklarda da bulabilirsiniz.

Çözüm

Fazla miktarda kafein almayın. Medline Plus'a göre günde iki ila dört fincan kafeinli kahve içmek zararlı değildir. Bununla birlikte, uyumakta zorluk, baş ağrısı veya normalden daha hızlı bir kalp ritmi gibi semptomlar yaşarsanız, çok fazla kafein tüketmiş olabilirsiniz.

Hamileyseniz veya emziriyorsanız kafein tüketiminizi sınırlandırın. Bebeğiniz kafeini uygun şekilde işlemeyebilir. Reçeteli ilaçlar alıyorsanız, doktorunuza kafein olup olmadığını sorun.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com