İnsan gözü genellikle bir kamerayla karşılaştırılır. Her ikisi de, Michigan Üniversitesi'ndeki Kellogg Göz Merkezi'ne göre benzer işlevleri paylaşıyor. Göz ve kamera parçalarının birçoğunun karşılaştırılabilir olmasına rağmen, her birinin mekanizmalarının belirli yönleri farklı şekilde çalışır.
Önem
Kamera ve insan gözü hem ışığı hem de görüntüyü işler. Bir kamera, film veya bilgisayar çipi veya hafıza kartındaki görüntüleri yakalamak için ışığı kullanır, ancak gözler ışığı işler ve beyine görüntü sinyalleri gönderir. Beynin içinde gözlerde değil, duyusal algı algısı elde edilir.
Cornea
Gözün dış kaplamasına kornea denir, buna kameranın mercek kapağına kıyasla, ancak farklıdır. Bu durumda kornea kapaktan fazlasını yapar; aslında ışığı birleştirir, ışınları göze büker. Kameradaki mercek kapağı kamerayı kapalı tutar ve ışığın kameraya girmesini engeller. Georgia Üniversitesi Hiperfizik Anabilim Dalı, gözlerde ve kameralarda görüntü oluşumunu mümkün kılan fenomen kırılma yüzdesinin yaklaşık yüzde 80'inin korneada gerçekleştiğini belirtti.
Öğrenci
Kameralarda bir delik var ışık kameranın içine geçer. Gözde, diyafram öğrencidir. Bir kişi gözlerini kırptığında veya kapattığında, ışık göz bebeğinden geçip göze giremez. Bir kameranın ışığa izin vermek veya kapatmak için açılan ve kapanan bir deklanşörü vardır.
Lens Farklılıkları
Hem kamera hem de insan gözünde lensler var. Bir kamera lensi ile bir insan lensi arasında kristal lens olarak da adlandırılan iki ana fark vardır. Bir kameranın objektifi kameranın en önünde oturur ve görünür; insan merceği gözün içindedir. Diğer bir fark odaklama yeteneğidir. Bir kamera lensi, bir nesneyi odağa alacak şekilde fotoğrafçı tarafından ayarlanır, ancak insan merceğinin siliyer kasları olarak adlandırılan kendi odaklama mekanizması vardır. Alabama Üniversitesi, gözlerin farklı mesafelerdeki nesneleri görüntülediğinde ve lensi ayarladığında bu kasların kristal lensin şeklini değiştirdiğini belirtti.
Retina
Gözün arkası, retina olarak adlandırılıyor Bir kameranın filmi veya görüntüleme alanı. Amerikan Optometrik Birliği'ne göre retina, gözün arkasında, çubuklar ve koniler adı verilen milyonlarca minik ışık algılayıcı sinir hücresi içeren ince bir doku tabakasıdır. Retina ışığı elektriksel darbelere dönüştürür ve onları optik sinir yoluyla beyine gönderir. Görüntü beyinde algılanır, bu yüzden bir kişi gözüyle değil beyniyle görür. Benzer şekilde, bir kamera filmi veya bir hafıza kartını "görür".