| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Çatlak Kaburga Bantla

Kaburgalardaki yaralanmalar neredeyse dayanılmaz bir acı verir. Kırılmış bir kaburga ile kırılmış bir kaburga arasındaki fark, sadece bunlar arasındaki ağrı derecesinin farkı olarak tanımlanabilir. Kırık bir kaburga hapşırırken veya öksürürken, ani hareketlerde ve hatta nefes alırken şiddetli ağrıya neden olur. “Eski günlerde”, bunun istikrarı artıracağı ve ağrıyı azaltacağı inancıyla çatlamış ve çatlamış kaburgalar bantlandı. Ancak, pek çok doktorun kaburga bantlamadığı veya bağlanmadığı için dikkatli olun, çünkü derin nefes almayı önler, bu zatürree veya akciğerde çökmeye neden olabilir. Çatlamış bir kaburgayı nasıl tedavi edeceğinizi öğrenmek için aşağıdaki yönergeleri okuyun.

Yanlış olanın kırık bir kaburga olduğundan emin olun. Çatlamış bir kaburga /kaburga belirtileri, hafif ila şiddetli ağrı içerebilir. Nefes almak ağrılı olabilir. Ağrının giderilmesine yardımcı olmak için kaburgaları sarmanız gerekiyorsa, çok sıkı sarmayın ve saatte bir kez ya da öylesine derin bir nefes almak için zaman zaman ciltleri çıkarın. Kumaş şeritleri veya atletik sargılar (boksörün ellerini sarmak için kullanılan tür) kullanılabilir.

Yaralı çıkıntının üzerine bir bağlama şeridi yerleştirin. Yaralanan kişinin mümkün olduğunca fazla hava almasını sağlayın ve daha sonra göğüs kafesinin bir tarafından başlayarak, vücudu tamamen bir veya iki kez sarın. Bağlamayı (yaralanmamış tarafta) bağlayabilir veya Adım 3 için aynı uzunlukta kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yaralı kaburga altındaki sarma işlemini tekrarlayın. Bazı insanlar sekiz rakamlı bir tasarım kullanıyorlar çünkü konumunu daha iyi tutacaklar.

Nefes darlığı kısıtlıysa hemen acil servise gidin; hayati organlara oksijen verilmesi. Çatlak kaburga röntgeninde görünmeyebilir, ancak doktor muhtemelen sakatlığı bir mola olarak değerlendirir. Ağrı kesici ya da ağrı ve rahatsızlığı gidermek için reçetesiz satılan ilaçlar önerebilir.

Sabırlı olun. Çatlamış kaburgalar kendiliğinden iyileşir. Yukarıda belirtildiği gibi bantlanmaları veya sarılmaları gerekmez. Çatlamış ya da kırılmış kaburgaların iyileşmesi yaklaşık altı hafta sürdüğü için çatlak kaburga çekenler sabırlı olmalıdır. Yaralı bölgeyi koruyun ve bolca dinlenin. Akciğerlerin temiz kalmasına yardımcı olmak için saatte bir kez derin bir nefes alarak iyileşme süreci kolaylaştırılabilir. Bu aşırı rahatsızlığa neden olsa da, zatürreye yol açan akciğer tıkanıklığını önlemenin en iyi yoludur.

İpucu

Çatlak bir kaburga tedavisi yapılırken iyi değerlendirme yapın. Daha fazla yaralanmayı önleyin ve birçok fiziksel aktiviteye devam etmeden önce kaburga tamamen iyileşmesine izin verin.

Uyarılar

Bant veya bantları süresiz olarak bırakmayın. Zatürreye yol açan akciğerde çökme veya tıkanıklığı önlemek için saatte bir kez derin bir nefes alın ve alın.

Gerekenler

Bez şeritleri veya atletik bağlama bezi

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com