Tüm gıdalargıda tüketimi sonrası idrar pH üzerindekietkisine göre , iki kategoride , alkalileştirici veya asitlendirilmesi ayrılır . Bir gıda tüketiminden sonra idrar asitliği arttırır , bu asidik gıda olarak sınıflandırılır. Bir gıda tüketiminden sonra idraralkalinitesini artar eğer Tersine, alkalileştirici gıda olarak sınıflandırılır .
Düşük Asitli Gıdalar
fasulye, fasulye , erik , mağaza satın suları , yazıldığından , kahverengi pirinç , çavdar ekmeği , ekmek , organ etleri , soğuk su balıkları , yumurta , kabak , susam , ayçiçeği tohumu , mısır yağı , yağlı süt ürünleri , margarin ve bal düşük asitli gıdalar vardır filizlenmiş .
Orta Asidik Foods
derisiz patates , barbunya , fasulye, kuru fasulye , konserve meyveler , beyaz pirinç , yulaf , cevizler , kaju fıstığı , antep fıstığı , kahve , şarap, tavuk , hindi , kuzu , çiğ süt ve bal en çok orta asidik.
yüksek asitli gıdalar
yaban mersini, kızılcık , kuru erik , buğday , beyaz ekmek , makarna , sığır , domuz eti , kabuklu deniz ürünleri , peynir , dondurma , fıstık , ceviz , bira ve alkol yüksek asitli gıdalar vardır .
Diğer Hususlar
olmayan birkaç gıda kaynakları Ayrıca idrarpH etkileyebilir. Maden suyu ve sert su alkalileştirici , ama yumuşak su asittir . Ayrıca , antibiyotikler , mineral takviyeleri , vitaminler ve antasitler idrarpH etkileyebilir ve ek diyet değişiklikleri oluşturduklarıpH dengeleri dengelemek için yapılması gerekebilir .