Doktorlar, bipolar hastaların kahve gibi kafeinli maddelerin tüketiminden kaçınmasını önermektedir. Kafein, bipolar hastaların uyku döngüsünü bozar, bu da mani ve hipomani ataklarına katkıda bulunur. Bir 2009 araştırması daha da endişe verici bir bulgu ortaya çıkardı. Bipolar bozuklukta kahve içmenin intihar girişimlerini arttırdığı görülmüştür.
Bipolar Bozukluk
Bipolar bozukluk veya manik depresyon, aşırı ruh hali dalgalanmalarıyla karakterize zihinsel bir hastalıktır. Hastalık genetiktir. Bir bipolar hastanın genellikle bipolar ebeveyni ve bipolar bozukluğu olan diğer yakın akrabaları vardır. Bipolar semptomlar, beyin fonksiyonlarında henüz tam olarak anlaşılmayan olağandışı değişikliklerden kaynaklanır. Hastalık tedavi edilemez ancak ilaçlar, psikoterapi ve yaşam tarzı değişiklikleriyle stabilize edilebilir, böylece hastalar genellikle üretken hayatlar yaşayabilirler.
Bir Depresyon ve Bipolar Destek İttifak yayını, "Yiyecek ve Ruh", bipolar için yardım sunar iyi yeme alışkanlıkları konusunda tavsiye isteyen hastalar.
Manias
Bipolar manias sırasında, bir kişinin ruh hali mutluluktan, kişinin aslında var olmayan şeyleri görerek halüsinasyonlar geliştirdiği, psikoza dönüşen, mantıksız bir duruma yükselebilir. veya bir kişinin gün boyunca anormal derecede yüksek düzeyde enerji ve uykusuzluğa eşlik ettiği, insanüstü güçlere sahip olduğuna dair sahte bir inanç veya sanrılar gibi yanılsamalar.
Daha ılımlı devletlerde, hipomani, bir bipolar hasta genellikle psikotik hale gelir ancak enerjilenebilir, aşırı iyimser olabilir, çok fazla proje üstlenebilir ve çok az uyuyabilir.
Depresyonlar
Bir bipolar mani sona erdiğinde, hasta yüksek durumdan normal veya depresyona düşer. . Depresyona giren bipolar bir hasta yavaş yavaş enerji kaybı yaşayabilir ve yaşam aktivitelerine ilgi duyabilir. Depresyon kötüleştikçe, bipolar hasta irrasyonel olarak özeleştirici ve intihara neden olabilir ve bazen psikotik hale gelebilir, olumsuz halüsinasyonlar ve yanılsamalar yaşayabilir.
Kafein Etkileri
Doktorlar uzun zamandır bipolar hastaların olumsuz etkilendiğinin farkındalar. kafein tarafından. Kafeinin oluşturduğu uykusuzluk, bir mani veya hipomaninin tetiklenmesine veya artırılmasına yardımcı olabilir ve bipolar hastaları daha endişeli ve panikleyebilir.
2009 Baille ve bir meslektaşları tarafından yapılan bir İtalyan çalışması, "Kahve ve sigara kullanımı: 352 Sardunyalı bipolar bozukluk hastasında intihar davranıyor, "sigara ve kahve içmenin bipolar hastalar üzerindeki etkilerini inceledi ve kafeinin daha da rahatsız edici bir etkisi olduğunu ortaya çıkardı. Kahve içen bipolar hastaların, intihar girişiminde bulunmayan ve kahve içmeyenlere göre 2.42 kat daha fazla olduğu görülmüştür. Sigara içen bipolar hastaların sigara içmeyenlere göre intihar girişiminde 1,79 kat daha fazla olduğu görülmüştür.
Kafein kullanmaktan kaçının
İtalya'daki çalışma, kafeinin bipolar hastaların intihar girişiminde bulunmasına neden olabileceğini gösteren ilk rapordur. Araştırmanın ortak yazarları, insanların ruh hallerini ve enerji seviyelerini etkileyen yasal maddelerin bile bipolar hastalar üzerinde zararlı etkileri olabileceği konusunda uyarmaktadır. Bipolar hastalar kafein tüketiminden kaçınmalı ve sigarayı bırakmalıdır.