|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Prostatit Tedavisinde Antibiyotikler

Prostatit, Amerikan Aile Hekimliği Akademisi (AAFP) tarafından, akut bakteriyel enfeksiyondan kronik ağrı sendromlarına kadar uzanan ve hepsi prostat bezinin iltihabını içeren geniş bir hastalık yelpazesi olarak tanımlanan yaygın bir durumdur. Prostatitin sık görülen semptomları arasında idrar sıklığının artması, kasık bölgesinde ağrı ve idrar yaparken ağrı vardır. Bakteriyel prostatitin tedavi seçenekleri arasında çeşitli antibiyotik türleri yer almaktadır.

Trimethoprim-sulfametoksazol

Trimethoprim-sulfametoksazol (TMP-SMX), prostatit tedavisinde en sık kullanılan ilk madde olarak antibiyotiktir. Tedavi süresi, tedavi edilen prostatitin tipine bağlı olarak iki ila dört hafta arasında değişmektedir. AAFP, TMP-SMX'in antibiyotik gerektiren hastaların yüzde 71'ini tedavi ettiğini göstermektedir.

Drugs.com'a göre, TMP-SMX'in yan etkileri iştahsızlık, ishal, bulantı ve kusmayı içerir. Sülfa ilaçlarına alerjisi olan kişiler bu ilacı almamalıdırlar.

Florokinolonlar

Çok etkili bir antibiyotik sınıfı olan florokinolonlar arasında ofleksasin, norfloksasin ve siprofloksasin bulunur. En sık TMP-SMX ile tedaviyi yeterince iyileştiremeyen veya yanıt vermeyen hastalar için kullanılır. Tedavi süresi, prostatitin türüne bağlı olarak dört haftadan altı aya kadar uzayabilir. En sık bildirilen advers reaksiyon gastrointestinal distres; tendinit ve tendon rüptürü en ciddi etkilerdir.

Temmuz 2008'de ABD Gıda ve İlaç Dairesi, ilaç kılavuzlarında tendinit ve tendon rüptürünü izlemek için ciddi yan etkiler olduğunu belirten kutulu bir uyarı içermesini istedi. dışarı için. Doktorların hastaları tendon ağrısı, şişlik ve iltihaplanma gibi semptomlar konusunda eğitmelerini tavsiye ettiler. Bu belirtiler belirtilmişse hastalar antibiyotik kullanmayı bırakmalı, ilgili tendonu kullanmaktan kaçınmalı ve derhal sağlık uzmanlarına rapor vermelidir.

Tetrasiklinler

Prostatit tedavisinde kullanılan bir başka antibiyotik sınıfı ise: tetrasiklinler, en sık reçete edilen doksisiklindir. Tedavi süresi genellikle iki ila dört hafta arasında değişir. Bu ilaçların sık görülen yan etkileri, dişlerde renk değişikliği ve boğazda yanma hissidir.

Drugs.com'a göre, 8 yaşından küçük çocuklar kalıcı sararmaya veya grileşmeye neden olabileceğinden tetrasiklin almamalı diş. Hastalar dikkatli bir şekilde süresi geçmiş doksisiklin kullanımından kaçınmalıdır, çünkü böbreklerde olası hasara neden olabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]