| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Myastenia Gravis için Fiziksel Terapi

Myastenia gravis, yüzünüzdeki kaslarda, kollarda ve bacaklarda ve ayrıca solunumunuzu kontrol eden kaslarda çeşitli zayıflıklar oluşturur. “Chest” dergisinin Eylül 2005 sayısında yayınlanan araştırma, bu nöromüsküler hastalığı olan hastalarda fizik tedavi solunum tekniklerinin solunum kas gücünü artırabileceğini göstermektedir. Myastenia gravis'ten muzdaripseniz, doktorunuz kaslarınızı güçlendirmek için fizik tedavi egzersizleri önerebilir.

Myastenia Gravis

Myastenia gravis - bir otoimmün hastalık - vücudunuzun bağışıklık sisteminden salgılanan antikorlar üreten kendi dokuları. Bu durumda, vücut sinir-kas iletişimi ve ardından kas kasılması için gerekli kas reseptörlerini bloke eden veya yok eden antikorlar üretir. Myastenia gravis genellikle fiziksel aktiviteler sırasında artan ve istirahat sonrası azalan kas zayıflığı yaratır. Bu hastalık genellikle göz ve göz kapağı hareketleri, yüz ifadeleri, çiğneme, konuşma ve yutmayla ilgili çeşitli kasları etkiler. Ancak, aynı zamanda boynunuzdaki, kollarınızdaki, ellerinizdeki, parmaklarınızdaki ve bacaklardaki solunum ve hareketleri kontrol eden kasları zayıflatabilir, görüşünüzü ve yürüme yeteneğinizi etkiler. Tıbbi tedaviler - fizik tedavi ile birlikte - Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnme Enstitüsü'ne göre normalden neredeyse normal bir yaşama geçmenize yardımcı olabilir.

Fiziksel Terapi Egzersizleri

Fizyoterapistiniz tasarlayacak myastenia gravis'in zayıflattığı belirli kasları güçlendirmeye odaklanan egzersizler programı. Örneğin, uyluklarınızdaki kuadrisepsleri ve hamstring kaslarını güçlendirmek için ağız kavgası yapmayı önerebilir ve karın ve kalça kaslarınızdaki gücü arttırmak için yükseltir. Kaslarınız aşırı derecede zayıfsa, terapistiniz sizlere biraz yardımla egzersiz yapmanızı söyleyebilir. Önemli bir iyileşme olduğunu belirttikten sonra, sizi kaslarınızı tüm hareketler boyunca hareket ettiren ve yardım almadan harekete geçirme egzersizleri yapmaya yönlendirebilir. Fiziksel bir terapist, egzersiz rejiminize kademeli olarak halter gibi güçlendirme egzersizleri ekleyebilir. Ayrıca, günlük işleyişinize bağlı olarak faaliyetleri değiştirecek ve önerecektir. Her bir egzersizin yoğunluğu ve süresi ile birlikte spesifik egzersizlerin ilerlemesi de genel durumunuza bağlı olarak değişecektir.

Solunum Egzersizleri

Myastenia gravis için fizik tedavi de, iyileştirmeye yardımcı olmak için solunum egzersizlerinden oluşabilir. akciğer fonksiyonun. Solunum egzersizleri arasında solunum cihazı, dudak soluma ve diyaframatik solunum kullanımı ile akciğer kaslarınızı güçlendiren solunum kas eğitimi yer alabilir. Pursed-lip solunum, ciğerlerinizde sıkışan havanın salınmasına yardımcı olur ve nefes darlığını azaltır. Burnunuzdan yavaşça soluk alıp, iki katı bir süre soluk alıp, normal bir nefes alarak ve ardından dördü burkulan dudaklardan dörde sıkarak nefes alıp verebilirsiniz. Diyafragma solunum veya abdominal solunum, ağzınızdan teneffüs etmeyi ve ardından burnunuzdan derin bir nefes almayı, karnınızı doldurmayı ve mümkün olduğunca uzun süre tutmayı içerir. Fiziksel terapistiniz, her bir solunum egzersizinin sıklığını ve süresini kişisel ihtiyaçlarınıza göre belirleyecektir.

Solunum Tekniği Etkinliği

2005 yılında yapılan bir İspanyol çalışmasında, aralık esasına dayalı solunum kaslarının soluma tutma teknikleriyle birlikte etkilerini gözlemledik generalize myastenia gravis tanısı konan 27 hastada. Araştırmacılar hastaları aralıklı inspiratuar kas antrenmanına katılan bir gruba yerleştirdiler - yerleşik iyileşme aralıklarıyla birlikte, diyafragmatik solunum ve takip dudak solunumu veya bir kontrol grubuna. Sekiz haftalık bir süre boyunca, hastalar haftada üç kez nefes egzersizlerini tamamladılar: bir kez hastanede ve iki kez evde - bir fizyoterapist tarafından denetlendiler. 45 dakikalık seanslar sırasında denekler, aralıklı inspiratuar kas eğitiminin ve solunum tutma tekniklerinin her biri için 10 dakikalık bloklar yerleştirmiştir. Solunum egzersizlerine katılan hastalar, kontrol grubundakilere kıyasla soluk kas kuvveti, hız ve dayanıklılığın yanı sıra göğüs duvarı mobilitesinde de önemli gelişmeler göstermiştir.

Fiziksel Terapi Etkinliği

Bazı bilimsel kanıtlar Fizik tedavi egzersizlerinin myastenia gravis'ten muzdarip olan hastalara faydası olabilir. “Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Arşivi” dergisinin Kasım 2007 sayısında yayınlanan araştırma, myastenia gravis gibi nöromüsküler hastalığı olan hastalarda egzersiz terapisinin ve fizik tedavinin etkinliğine ilişkin 39 çalışmayı değerlendirmiştir. Gözlemlerine dayanarak, araştırmacılar, yürüyüş, koşu ve koşu gibi aerobik egzersizlerle birleştirilmiş güçlendirme egzersizlerinin, kas rahatsızlığı olan hastalar için “etkili olması muhtemel” olduğunu belirledi. Ayrıca, myastenia gravis hastalarının yanı sıra, miyotonik müsküler distrofisi olan hastaların nefes egzersizlerini desteklediğine dair kanıtların “etkinliğin endikasyonlarını” gösterdiği kabul edildi.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com