Astım, akciğerleri etkileyen kronik inflamatuar bir durumdur. Astım, hırıltı ataklarına, öksürüğe ve solunum zorluğuna neden olur. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, 2008 yılında Amerikan nüfusunun yüzde 7,8'inin astımlı olduğu bildirildi. Bazı astım hastaları egzersiz yapmaktan kaçınırken, çoğu astım hastaları durumları iyi kontrol ediliyorsa sorunsuz egzersiz yapabilir. Amerikan Egzersiz Konseyi, astım krizine neden olabilecek en iyi egzersiz olarak çalıştığını bildirse de, Olympian Jackie-Joyner Kersee de dahil olmak üzere astımlı olan birçok koşucu var.
Doktorunuzu görün ve yapın Astım planınızın çalışmaya başlamadan önce çalıştığından emin olun. Doktorunuz astım semptomlarınızı kontrol etmek için bir tedavi planı hazırlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, vücudunuzun ve ciğerlerinizin yüksek koşu yoğunluğuyla başa çıkabilmesini sağlamak için fiziksel bir performans gösterebilir.
Tetikleyicilerden kaçının. Tetikleyiciler, alerjenlerin yanı sıra sıcaklıkları da içerir. Alerjen sayınızın alerjileriniz için yüksek olduğunu biliyorsanız, o gün dışına koşmaktan kaçının. Soğuk sıcaklıklar astım atakları için tetikleyicidir, çünkü vücudun havayı ısıtmak için zor zamanları vardır. Günün ilerleyen saatlerinde veya iç mekanlarda sıcaklığın çok soğuk olduğu günlerde koşmaya çalışın.
Hızlı hareket eden inhalerinizi her zaman yanınızda taşıyın. Acil durum inhalatörünüz olmadan kaçmayın. Cepleriniz yoksa, inhalatörünüzü taşımanıza izin veren bir kemer veya kese kullanın. Sorun yaşarsanız, acil durum inhalatörünüz hayatınızı kurtarabilir.
Yavaş yavaş başlayın. Kardiyovasküler antrenman taleplerine uyum sağlamak için hava yollarına zaman vermek için doğru şekilde ısınmanız gerekir. Birdenbire başlamak akciğerlerinizi şok eder ve astım krizine neden olabilir.
Düzgün soğutun. Isınma gibi, soğuma da bir aktivite seviyesinden diğerine geçiş görevi görür. Ani durmak, ciğerlerinizdeki ani talep düşüşünden astım krizine neden olabilir.
Uyarılar
Şikayetlerinizi kontrol etmekte şu anki planınızla ilgili sorun yaşıyorsanız doktorunuza görünün ayarlamaları yapmak ve kontrol altına almak için. Hışılmaya, öksürmeye ya da nefes almada zorlanmaya başlarsanız, ara vermeye zorlayın ve acil durum solunum cihazınızı kullanın.
Gerekenler
Hızlı etkili inhaler