|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Omuz Sırasında Yüzme Sırasında Haşhaş

Yüzme, dönme gibi tekrarlayan omuz hareketleri nedeniyle omuz yaralanmalarına neden olabilir. Yaralanmalar arasında tendonit, sıkışma sendromu ve labral gözyaşı bulunur. Bu yaralanmalardan herhangi birinde patlama sesi veya duyu meydana gelebilir. Tedavi, dinlenme, buz ve steroidal olmayan antienflamatuar ilaçlar veya NSAIDS'i içerir. Belirtileriniz kötüleşir veya devam ederse, doktorunuza danışın.

Nedenler ve Risk Faktörleri

2006 tarihli “Kuzey Amerika Spor Fiziksel Terapi Dergisi” makalesine göre, yüzücüler omuzda aşırı dış rotasyona sahip olma eğilimindedir. azalmış iç rotasyon, rotator manşet kasları ve tendonlarında stresin artmasına neden olur. Anormal omuz hareket açıklığı, sıkı kaslar, aşırı egzersiz, zayıf duruş ve uygun olmayan yüzme tekniği omuz yaralanmaları ve patlama riskini artırır. Omuz yaralanmaları sıkışma sendromu, tendinit, bursit ve labral gözyaşlarıdır. Sıkışma sendromu, rotator manşet tendonunuz ve bursa veya sıvı kesenizin sıkıştırılması ve iltihaplanmasıdır. Şişlik veya yanma, yüzme sırasında omzunuzun çatlamasına veya patlamasına neden olabilir. Labral yırtılma, omuz ekleminizin etrafındaki kıkırdaktan bir yırtılmadır. Yırtık kıkırdak omuz dönmesi sırasında yakalanıp tıkanmaya neden olabilir.

Ek İşaretler ve Belirtiler

Belirtiler yaralanmanızın ciddiyetine bağlı olarak değişir. Baş omuz hareketleri ve yüzme ile kötüleşen omuz ağrısı yaşayabilirsiniz. Ayrıca uyurken omuz ağrısı yaşayabilirsiniz. Ağrı donuk, ağrılı, keskin veya bıçaklama olarak tanımlanabilir. Omuz yaralanması belirtileri arasında hareket açıklığının azalması, yaralanmanızdaki nokta hassasiyetinin ve kas zayıflığınız bulunur. Kas atrofisi veya kas kaybı, sürekli ağrı ve atletik performansın düşmesi ek belirti ve semptomlardır.

Tedavi

İlk tedavi dinlenme, buz ve ibuprofen gibi NSAIDS'i içerir. Omzunuz iyileşirken, yüzme, tepegöz hareketleri ve ağır cisimler kaldırma gibi semptomlarınızı şiddetlendiren aktivitelerden kaçınarak aktivitelerinizi değiştirmeniz gerekebilir. Kalıcı ağrı için doktorunuz fizik tedavi, kortikosteroid enjeksiyonu veya ameliyat önerebilir. Fiziksel terapi normal omuz hareket alanını ve gücünü yeniden kazanmanıza yardımcı olurken, ameliyat sırasında herhangi bir gevşek kıkırdak parçasını çıkarır ve kıkırdak veya tendonunuzdaki herhangi bir hasarı onarır. ve aşırı egzersiz yapmamaya yardımcı olmak için haftada en az bir gün dinlenin. Kas esnekliğini ve gücünü artırmak için egzersiz rutininize germe ve kuvvet antrenmanı ekleyin. Örneğin, rotator manşet kaslarınızı güçlendirmek için bir direnç bandı kullanarak omuz uzatma ve iç ve dış rotasyon uygulayın. İyi omuz dengesini korumak ve yaralanma riskinizi azaltmak için omuz dengeleme egzersizleri yapın. Stabilizasyon egzersizleri, zeminde bir basma pozisyonu veya yalpalama tahtası ve basamakları aşarak, bir adım boyunca elinizde yürümeyi içerir. Son olarak, dik duruşunuzu geliştirin ve uygun olmayan yüzme tekniklerini düzeltin. Örneğin, serbest stil yüzmede kolunuzu geri çekerken elinizin orta çizgiyi geçmesine izin vermeyin.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır