Asit reflü herhangi bir yaş grubuna zarar verebilir ve gençler de istisna değildir. Asitli mide özofagusa geri döndüğünde oluşur, mide ekşimesi, mide ağrısı veya öksürük gibi semptomlara neden olur. 2013 "Amerikan Gastroenteroloji Dergisi" ne göre, yetişkinlerin yüzde 10 ila 20'si gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) olarak bilinen kronik asit reflü formuna sahiptir, ancak kaç gencin etkilendiği bilinmemektedir. Asit reflü oluşumuna birçok faktör katkıda bulunurken, Amerikan ergenlerin yaşam tarzı ve diyet alışkanlıkları kesinlikle risklerini artırabilir.
Diyet
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden alınan bir Eylül 2015 raporuna göre, 2011-2012 döneminde tüm çocukların üçte biri günlük fast food yiyordu ve 12-19 yaş arası ergenler fast-food'den kalorilerinin yüzde 16.9'unu aldı. Çizburger, patates kızartması ve pizza gibi fast-food favorilerindeki yüksek yağ içeriği, yağlı yiyeceklerin mide asidi üretimini uyarabileceği için asit geri akışını şiddetlendirebilir. Ayrıca, normalde mide içeriğinin geri akmasını engelleyen alt özofagus sfinkteri (LES) olarak adlandırılan mide ile özofagus arasındaki kas bandını gevşetirler. LES'i etkileyebilecek ve reflüleri kötüleştirebilecek diğer yiyecekler arasında başka bir genç favori olan baharatlı yiyecekler, narenciye, nane ve çikolata yer alır. Amerikan Gastroenteroloji Koleji, diyet değişikliklerinin bireysel olarak yapılmasını önermektedir, bu nedenle asit reflü olan gençler, hangi gıdaların mide yanmalarını tetiklediğini takip etmeli ve bunları ortadan kaldırmayı denemelidir. Düşük özofagus sfinkterinin gevşemesine neden olarak asit reflü kötüleşebilir. Gençler, kafeini kahve şeklinde tüketebilir, ancak enerji içecekleri özellikle popülerdir. Mart 2011 "Pediatri" ye göre, ergenlerin ve genç yetişkinlerin yüzde 30 ila 50'si, kola içeceğinin 3 katı kadar kafein içerebilen enerji içeceği tüketiyor. Üretici tarafından listelenmemiş guarana, kola nut, yerba mate ve kakao gibi katkı maddelerinde ek kafein bulunabilir. Bu içeceklerin karbonatlanması ayrıca mideyi gazla doldurarak geri akışını daha da kötüleştirerek LES'e ilave baskı uygulayabilir. Sigara içmemek için yeterli neden bulunmadığı gibi, gençler de tütün kullanımının alkol gibi asit geri akışını daha da kötüleştirebileceğini bilmelidir.
Obezite Krizi ve Asit Reflü
Obezite krizi Amerika Birleşik Devletleri gençlere özellikle sert vurdu. CDC'ye göre, 1980'den 2012'ye kadar, 12 ila 19 yaşları arasında obez olan ergenlerin yüzdesi, yüzde 5'ten yüzde 21'e yükseldi. Obezite ve asit reflü arasında güçlü bir bağlantı vardır, çünkü aşırı ağırlık LES üzerine baskı yapabilir. Bu, mide asidinin ve içeriğinin özefagusa yedeklenmesini sağlayarak mide yanması ve diğer semptomlara neden olur. Şubat 2013 "Amerikan Gastroenteroloji Dergisi" ne göre yapılan araştırmalar, kilo kaybının obezite ile erişkinlerde reflü semptomlarını azalttığını göstermiştir. Aşırı kilolu ve obez çocuklar ve gençler için, CDC normal büyüme ve gelişmeye izin verirken kilo alma oranının düşürülmesini önerir. Kilo kaybı bu nedenle gençler için yetişkinler için olduğundan biraz daha karmaşık olduğundan, gençler sadece bir sağlık hizmeti sağlayıcısının gözetimi altında kilo verme diyeti almalıdır.
Tanı ve Tedavi
Gençlerde asit reflü genellikle bir sağlık kuruluşu tarafından semptomların gözden geçirilmesi ve muayenesi ile teşhis edilir. Terapi ile iyileşmeyenler, içinde kamera bulunan esnek bir tüpün yemek borusu ve midenin resimlerini çektiği endoskopi veya testin özofagusa yerleştirildiği 24 saat pH testinin yapıldığı testlerden geçebilirler. asit reflü.
Gençlerde asit reflü, yaşam tarzı değişiklikleri ve ilaç tedavisi kombinasyonuyla tedavi edilir. Diyet ve kilo müdahalelerine ek olarak, gece reflü semptomları olanlar için, yatağın başının bir köpük kama ile yükseltilmesi ve yatmadan 2 ila 3 saat önce öğünlerden kaçınılması da yardımcı olabilir. Gençlerde asit reflü ayrıca ilaçlarla, özellikle proton pompası inhibitörleriyle veya ÜFE'lerle tedavi edilir. Omeprazol (Prilosec) ve lansoprazol (Prevacid) gibi ilaçlar mide asidinin üretilmesini önler. Tezgâh üzerinde mevcut olsalar da, ergenler için bir sağlık kuruluşu tarafından reçete edilmeleri gerekir.
Asit reflü tedavisi için tedavi yapılması önemlidir, çünkü tedavi edilmemiş, Barrett özofagusu dahil ciddi komplikasyonlara neden olabilir - Çocuklarda nadir görülmesine rağmen özofagus kanseri riski ile ilişkili doku anomalisi.
, , ] ]