|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Egzersiz Yaparken Akciğerlerinize Neler Gelir

Dinlenirken akciğerleriniz dakikada 25 kez nefes alıp verir. Temel görevleri, vücuda hava yoluyla oksijen vermek ve karbondioksiti solumaktır - vücudunuzun kullanamayacağı bir madde. Ancak, egzersiz yaptığınızda, bu görevi yerine getirmek için akciğerleriniz daha fazla zorlanır. Vücudunuzun taleplerini yerine getirmek için daha derin ve daha hızlı nefes almanız gerektiğini hissedebilirsiniz.

Solunum Mekaniği

Akciğerleriniz, soluduğunuzda genişleyen süngerimsi bir malzemeden yapılır. Göğüs kafen tarafından korunurlar ve dibinde diyafram denilen bir kas tabakası tarafından desteklenirler. Akciğerlerin içinde, alveol denilen küçük keseler çok ince tüplerden oluşan bir ağın sonunda oturur. Alveoller havadaki kana oksijen transferini sağlar. Bu transfer temelde dinlenirken veya egzersiz yaparken aynıdır.

Egzersiz

Egzersiz, vücudunuzdaki kasların çalışması için daha fazla oksijene ihtiyaç duyduğu anlamına gelir. Ekstra oksijen sağlamak için beyniniz diyaframınıza ve kaburga kaslarınıza daha fazla çalışmasını söyler. Diyaframınız düzleştikçe göğüs boşluğunuzu genişletir. Nispi basınç değişimi nedeniyle, hava ciğerlerinize akar. Akciğerleriniz genişlemiş göğüs boşluğunuzu doldurmak için genişler. Akciğerleriniz egzersiz yaparken maksimum hacimlerine yaklaştığında, diyaframınız bir kez daha sıkılır ve havayı zorlar.

Dolaşım Değişiklikleri

Akciğer damarlarınız kanı akciğerlere ve akciğerlerden alır. Egzersiz yaptığınızda, pulmoner damarlarınız kan hacmini dört kata kadar artırır. Akciğerlerdeki kanın genel hacmi yaklaşık% 10 artar, bu sayede kalbin vücuttaki kırmızı kan hücreleriyle pompalanması için daha fazla oksijen emilimine izin verilir.

Aşırı Kapasite

İngiliz Akciğer Vakfı'na göre, en yüksek oranı dakikadaki nefesini 40 ila 60'a çıkarabiliyor. Akciğerleri dolduran ve her dakika tekrar boşaltan 100 ila 150 litre havaya eşittir. Bu nedenle akciğer kapasitesi ve egzersiz yaparken solunumu kontrol etme becerisi atletik performansı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır