|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Alfa-Lipoik Asit ve Nöropati

Nöropati terimi, periferik sinir sisteminin sinirlerine, beynin ve omuriliğin bir parçası olmayan sinirlere zarar veren bir durumu ifade eder. Doktorlar bu durumu periferik nöropati olarak adlandırır ve semptomlar ellerde ve ayaklarda uyuşma veya karıncalanma veya yanma hissini içerebilir. Medicalnewstoday.com'a göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 20 milyon insan periferik nöropatiden muzdarip. Vücut tarafından üretilen bir antioksidan olan alfa-lipoik asit, periferik nöropati için olası bir tedavi yöntemidir.

Nöropati Tanımlı

Bir sinir hücresi, hücre gövdesinden, dendritlerden ve tek bir aksondan oluşur. Akson, sinir impulslarını sinir hücresinden uzağa ve komşu bir hücrenin alıcı dendritine doğru taşıyan hücre gövdesinden uzun bir çıkıntıdır. Nöropatili hastalar periferik sinir hücrelerinin aksonuna hasar verir. Nöropati vakalarının yaklaşık üçte birinde, travmatik yaralanma, alkolizm, tümörler, genetik bozukluklar veya toksik maddelere veya kanser terapisinde kullanılanlara benzer ilaçlara maruz kalma gibi faktörlerden kaynaklanır. Medicalnewstoday.com'a göre, vakaların diğer üçte birinde diyabet sinir hasarının nedenidir. Diyabet hastalarının yaklaşık yarısı bir tür nöropati alıyor. Kalan durumlar bilinmeyen kökenlidir. Periferik nöropati tedavileri arasında reçeteli ilaçlar, topikal anestezikler ve Botulinum toksini, kanabinoidler ve alfa-lipoik asit gibi alternatif ilaçlar yer alır.

Alfa-lipoik Asitin Tanımı Vücut tarafından ve hem yağda hem de suda çözünür. Tüm hücrelerde görülür ve glukoz metabolizmasında rol oynar. University of Maryland Tıp Merkezi'ne göre, alfa-lipoik asit ayrıca vücuttaki zararlı serbest radikalleri etkisiz hale getirmek için çalışabilecek bir antioksidan olarak da işlev görür. Antioksidan aktivitesi, periferik nöropati ile ilişkili sinir hasarını yaşayan insanlarda karıncalanma, yanma ve uyuşukluğu hafifletme yeteneğinden sorumlu olabilir.

İntravenöz Tedavi

Şubat 2004 tarihli "Diyabetik Tıp" "araştırmacılar, diyabetik nöropatinin alfa-lipoik asit ile intravenöz tedavisi hakkındaki klinik verilerin meta-analizlerini tarif eder. Analizleri, üç hafta boyunca günde 600 mg alfa-lipoik asit intravenöz dozundan oluşan bir tedavi rejiminin, diyabetik nöropati semptomlarını önemli ölçüde hafiflettiğini göstermektedir. Ek olarak, bu tedaviyi alan hastalar hiçbir ciddi yan etki yaşamadılar.

Oral Tedavi

Kasım 2006'da "Diyabet Bakımı" sayısında araştırmacılar, oral olarak uygulanan alfa-lipoik asidin klinik bir denemesini açıkladılar. Dava çok merkezli ve Rusya ve İsrail'de yapıldı. Bilim adamları üç hasta grubunda ayrı ayrı 600 mg, 1200 mg ve 1800 mg dozlarını incelediler. Günde bir kez tedavinin beş haftasından sonra, 600 mg dozunun nöropati semptomlarını hafiflettiği ve bulantı, kusma ve baş dönmesinin yan etkilerini kabul edilebilir seviyelerde tuttuğu açıktı. Yüksek dozlarda bu yan etkilerin görülme sıklığı artmıştır.

Hastalar, diyabetik nöropati tedavisi için alfa-lipoik asit oral formülasyonlarının Almanya'da mevcut olduğunu ancak Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunduğunun farkında olmalıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nde, alfa-lipoik asit sadece reçetesiz bir diyet takviyesi olarak kullanılmak üzere onaylanmıştır. Bu, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin güvenlik ve etkinlik açısından değerlendirilmediği anlamına gelir. Herhangi bir diyet takviyesi almadan önce hastalar doktorlarına danışmalıdır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]