En sık görülen jinekolojik enfeksiyon olan bakteriyel vajinoz, peroksit üreten bakteri üremesinin neden olduğu kötü kokulu bir vajinal akıntı ile karakterizedir. Bu enfeksiyon genellikle cinsel yolla bulaşmaz, ancak sık görülen ilişki vajinal ortamı değiştirebilir ve kadınları bu durumu geliştirmeye daha duyarlı hale getirebilir. Çoğu kadın antibiyotik tedavisini tercih eder, ancak bu hastalığın tekrarlama oranı yüksek olduğundan, bazı kadınlar doğal tedaviler arar. Daha fazla bilgi için doktorunuza danışın
Uyarı: Doğru Teşhisi Alın
Vajinoz için kendinizi tedavi etmeden önce doktora gitmenizin iki nedeni vardır. Bunlardan ilki, cinsel yolla bulaşan bir hastalık gibi, doğurganlığınıza zarar verebilecek başka bir durum değil, vajinoz teşhisini doğrulamaktır. İkincisi, antibiyotik kullanmanız gerekip gerekmediğini belirlemeniz gerektiğidir. Tedavi edilmediğinde, bakteriyel vajinozun, erken doğum eylemini, apse ve pelvik enflamatuar hastalığı içerebilen, fallop tüplerinin tıkanmasına yol açabilecek ve böylece gebe kalma yeteneğinizi etkileyebilecek ciddi sonuçları vardır.
Sarımsak Antibakteriyel Özellikleri Şubat 1999, sarımsakın tıbbi özelliklerini inceleyen ve "Mikroplar ve Enfeksiyonlar" da yayınlanan makale, sarımsakta, çok sayıda antibiyotiğe dirençli suşlar dahil olmak üzere, çok çeşitli bakterilere karşı antimikrobiyal özellikler sergilediğini buldu. Bu ürün aynı zamanda antiviral, antifungal ve antiparaziter etkileri de gösterir. "Pakistan Farmasötik Bilimler Dergisi" nin Ocak 2011 sayısında yayınlanan araştırmada sarımsak ekstrelerinin, ilaca dirençli tüberküloz bakteri suşlarına karşı da etkili olduğu görülmüştür.
Sarımsak ve Vajinoz
vitro çalışmalar, sarımsakların antibakteriyel özelliklere sahip olduğunu göstermektedir, çoğu vajinoz tedavisindeki etkinliği konusundaki araştırmalar yetersizdir. "Obstetrik ve Jinekolojik Araştırmalar" da yayımlanan alternatif tıbbi tedavilerin Mayıs 2003 tarihli bir incelemesine göre, sarımsak gerçekten vajinozu tedavi etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır, ancak etkinliğini gösteren iyi kalitede çalışmaların eksikliği vardır. Yazarların görüşüne göre, doktorlar bu maddeyi bu konuda öneride bulunmadan önce daha randomize, kontrollü klinik denemelere ihtiyaç duyuyor.
Probiyotikler
Sarımsak kullanmaya karar verirseniz, ancak hala doğal bir tedavi aramaya çalışıyorsanız, "Maternal-fetal ve Yenidoğan Tıbbı Dergisi" nin Ağustos 2011 sayısında yayınlanan araştırma, günde iki kez 100 gram probiyotik yoğurt yemenin neredeyse antibiyotik klindamisin kadar etkili olduğunu buldu. Bu çalışmada, probiyotik grubunda 140 hasta ve antibiyotik grubunda 141 hasta tam bir semptomatik tedavi gördü.