| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Hamilelik Sırasında Asit Reflüden Nasıl Kurtulur

Asit reflü veya GERD, mide içeriğinin ve asitlerin mideden yemek borusuna yetmezliğini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Ayrıca mide ekşimesi olarak da bilinen bu durum, progesterondaki artışla birlikte, karnına artan uterus tarafından uygulanan baskı sayesinde, hamilelik tarafından tetiklenir. Birçok kadın için asit reflü hamileliği sırasında giderek kötüleşmekle birlikte, çoğu basit yaşam tarzı değişiklikleri sayesinde semptomları yönetebilir ve hatta onlardan kurtulabilir.

Gece rutininizi düzeltmeye yardımcı olmak için ayarlamalar yapın. Bu süre içinde ortaya çıkan asit reflü belirtileri. Çabalar, yatmadan üç ila dört saat önce yemek yemekten kaçınmayı ve asidin ait olduğu midede asidinin tutulmasına yardımcı olmak için uyurken baş ve omuzların yastıklara kaldırılmasını içermelidir. Maksimum verimlilik için başınızı en az dört ila altı inç yükseltin.

Asidin birikmesine neden olabilecek büyük öğünler yememek için yeme alışkanlıklarını değiştirin. Doktorlar, gün boyunca dört ya da beş daha küçük öğün yemeyi tavsiye ederler. Ek olarak, aynı anda hem yemek hem de içmeyin, bunun yerine yutulanı yaymak için alternatif. Asit reflü muzdarip hamile olmayan kadınlara verilen ipuçlarına benzer şekilde, bunlar mide ekşimesi semptomlarını tetikleyebileceğinden, kafeinli içecekler ile birlikte diyetten yağlı veya baharatlı yiyecekleri en aza indirmek akıllıca olacaktır. Son fakat en az değil, belirli bir gıda asit reflü semptomlarını şiddetlendiriyorsa, onu diyetten alın.

Gündüz dinlenme pozisyonlarını değiştirin. Gün boyunca mide ekşimesi kötüleşirse, otururken yatmak yerine vücudunuz hafifçe öne eğilerek dik oturmaya çalışın. Ayrıca bir şeyleri toplarken üzerine eğilmekten kaçının, çünkü bu durum karın üzerine ilave baskı uygulayabilir ve asit reflü semptomlarını artırabilir. Bunun yerine, dizleri bükmeyi ve çömelmeyi deneyin.

Asit reflü semptomlarını azaltmaya veya ortadan kaldırmaya yardımcı olmak için, reçetesiz satılan antasitleri sıvı veya tablet şeklinde kullanın. Hamileliğin son üç ayında magnezyum içeren antasitlerden kaçındığınızdan emin olun, çünkü bu bileşen rahim kasılmalarına engel olabilir. Hamilelik sırasında, hem fetusta hem de annede sıvı yüklenme potansiyelini artırabilecek metabolik asidoz olarak bilinen bir duruma yol açabileceğinden, sodyum bikarbonatlı antasitler de kullanılmamalıdır.

Reçetesiz antasitler ve yaşam tarzı modifikasyonları semptomları hafifletmediğinde tıbbi bakım uzmanı. Tezgah üstü asit blokerleri almak mümkün olabilir. Bunlar işe yaramazsa, doktorunuz hamile kadınlar için güvenli ve etkili olduğu gösterilen ilaç sükralfatını reçete edebilir.

İpucu

Sıkı bir kıyafet giymekten kaçının, karın ve alevlenme asit reflü semptomları üzerinde baskı kurabildikleri için. Bunun yerine, özellikle bel çevresine gevşek bir şekilde oturan kıyafetler giyin.

Uyarılar

Beklenmeyen ağrılar, ağrılar ve rahatsızlıklar gebeliğin ortak bir parçasıdır ve özellikle asit reflü semptomlarından ayırt etmek zor olabilir - özellikle ilk kez hamileliklerde. Olduğu söyleniyor, her zaman üzgün olmaktan daha güvende olmak akıllıca olacaktır. Hamileliğinizle ilgili her türlü problem için doktorunuza veya tıbbi uzmanınıza danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com