|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

BV Enfeksiyonlarına Yardım Eden Vitaminler

BV olarak da bilinen bakteriyel vajinoz, vajinanın astarında oluşan bir enfeksiyondur. Bakteriyel vajinozun belirtileri arasında kötü bir koku, ağır akıntı, açık ila gri akıntı rengine ve kırmızı ve şişmiş vajinal membranlar bulunur. Bununla birlikte, bakteriyel vajinozu olan bazı kadınların hiçbir semptomu olmayabilir. Bakteriyel vajinoz, vitamin eksiklikleri, yanlış beslenme, hormonal dengesizlikler, hamilelik, stres ve diğer faktörlerin bir bolluğu nedeniyle vajinadaki bakteri ve mantarların aşırı büyümesinden kaynaklanır. C, B, D ve E vitaminleri yönünden zengin bir diyet yemek, bu rahatsız edici enfeksiyonun ortaya çıkmasının önlenmesinde yardımcı olabilir.

C Vitamini

vajinanız bakterilerin çoğalmasından. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, günde iki kez 500 mg C vitamini takviyesi alın ya da diyetinizi C vitamini yüksek gıdalarla zenginleştirin. C vitamini ve diğer antioksidanlar yüksek meyveler kiraz, yaban mersini ve domates içerir. Ayrıca greyfurt çekirdeği, aynı zamanda C vitamini bakımından yüksek bir meyve olan, bağışıklık fonksiyonunu artıran antibakteriyel ve antifungal özellikler içerir.

Folat

Folat'ın yüksek alımı, ağır bakteriyel vajinoz gelişme riski daha düşüktür. “Beslenme Dergisi” nde yayınlanan bir 2009 araştırması. Folat, kanser riskinin azalmasıyla bağlantılı ve bağışıklık sisteminin çalışmasının, bakterilerin üremesini engellemeye yardımcı olabileceği düşünülüyor. Folat ayrıca, hücrelere oksijen dağıtılmasında kana yardımcı olur ve yeterli hücre işlevi sağlar. Folat ve diğer B vitaminleri yüksek olan yiyecekler arasında badem, kepekli tahıllar, ıspanak, lahana ve fasulye bulunur.

Vitamin D3

Bakteriyel vajinoz, preterm doğum ve fazlalık gibi hamile kadınlar arasında artan risk faktörleriyle ilişkilidir. vajinadaki zararlı bakteri. D vitamini eksikliği, hamile bir kadının bakteriyel vajinoz geliştirme şansını artırabilir. Afrikalı Amerikalı kadınlar, cildindeki D vitamini üretimi için gereken güneş ışığını emmesini engelleyen cildindeki melanin miktarı nedeniyle bu enfeksiyonu geliştirmeye özellikle yatkındır. D Vitamini bakteri, mantar ve virüslerle savaşan doğal antikorlar üreterek bakteriyel vajinoz gelişimini azaltır. Amerikan Mikrobiyoloji Derneği tarafından yayınlanan 2011 tarihli bir makaleye göre, hamile kadınlar günde 6,400 IU'ya kadar D3 vitamini takviyesi gerektirebilir. D Vitamini'nin diğer kaynakları arasında doğrudan güneş ışığına maruz kalma ve somon ve uskumru gibi balık yağı açısından zengin yiyecekler yer almaktadır.

E Vitamini

​​E vitamini tüketimi, bir kadının bakteriyel vajinoza neden olan fazla bakteri üretme şansını azaltır, “Beslenme Dergisi” nde yayınlanan 2011 çalışmasında bildirildiği gibi, E Vitamini güçlü bir antioksidandır ve vücudun bağışıklık tepkisini arttırır. E vitamini takviyesi, yaşlı bireylerde gözlenen enfeksiyon oranlarını ve solunum problemlerini azaltır. Artan bağışıklık tepkisi ve bakteri ile savaşan antioksidanlar vajinadaki bakteri seviyelerini düzenler. Zengin E vitamini kaynakları arasında buğday tohumu, ayçiçeği tohumu, badem, yer fıstığı yağı, brokoli ve domates bulunur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]