Konjestif kalp yetmezliği, kalp vücuttaki diğer organlara yeteri kadar kan alamadığında meydana gelir. Kalp tamamen çalışmamasına rağmen kalpten gelen yavaş kan akışı kalbe geri dönen kanın geri akışına neden olur. Sonuç dokularda tıkanıklık veya bacaklarda, kollarda, ayak bileklerinde ve vücudun diğer kısımlarında şişlik olabilir. Sıvı, akciğerlerde de toplanıp nefes darlığına neden olabilir. Konjestif kalp yetmezliğinin nedenlerinden bazıları koroner arter hastalığı, hipertansiyon veya yüksek tansiyon, kardiyomiyopati veya kalp kası hastalığı, kalp kapakçıklarının enfeksiyonu veya doğumda doğuştan kalp defekti gibi kalp problemleridir.
A'dan D'ye kadar olan aşamalar olarak etiketlenmiş dört konjestif kalp yetmezliği aşaması vardır. Aşama A, bir kişinin kalp yetmezliği olmadığı durumlarda ortaya çıkar, ancak kişinin hipertansiyon, koroner gibi başka koşulları olduğu için kalp yetmezliği için daha büyük bir risk vardır. "artery disease or diabetes.", 3, [[Aşama B, kişiye konjestif kalp yetmezliği teşhisi konduğunda gerçekleşir, ancak şişme gibi normal belirti ve semptomların hiçbiri mevcut değildir. Ejeksiyon fraksiyonu adı verilen bir test, konjestif kalp yetmezliğini teşhis etmek için kullanılır. Bu test sırasında, kalpten çıkan kan miktarının yüzde 40'ın altında olması durumunda, kişinin konjestif kalp yetmezliği olduğu kabul edilir. İnsanlara konjestif kalp yetmezliği teşhisi konduğunda ve semptomlar konjestif kalp yetmezliğinin son iki aşamasına girmiş gibi görünmeye başlar.
Tanı
Genellikle bir kişinin bu evrelere ulaşması yıllar sürer, çünkü belirtiler ortaya çıkmadan önce uzun zaman alabilir. Bir kişiye tanı konduğunda ve mevcut belirti ve semptomlar olduğunda, C evresinde olduğu söylenir. Başlıca belirtileri nefes darlığı, şişkinlik, midede dolgunluk, uykusuzluk, halsizlik ve hışıltısı zorlaştıran bir dolgunluktur. Bu semptomlar diğer hastalıklara ve koşullara benzer olduğu için, konjestif kalp yetmezliği bazen solunum yolu enfeksiyonu, bronşit, astım veya safra kesesi taşları olarak yanlış teşhis edilebilir. Bu yüzden doktorlar, göğüs röntgeni ve elektrokardiyogram gibi ejeksiyon fraksiyonunun yanı sıra başka testler de yapabilirler. Göğüs röntgeni, kalbin genişlemiş olup olmadığını gösterebilir ve bir elektrokardiyogram kalbin ne kadar iyi pompalandığını belirleyebilir.
Standart Tedaviler
Konjestif kalp yetmezliği için kullanılan standart tedavilerden bazıları İlk üç aşamadaki hastalar için, D aşamasında olanlara da verilir. Hastalara, özellikle de hipertansiyonu olanlara sıklıkla yaşam tarzı değişiklikleri yapmaları söylenir. Sigara içmeyi bırakıp uyuşturucu kullanmaları ve daha fazla egzersiz yapmaları söylenir. Hasta multivitaminler almak, koenzim Q10, amino asitler, magnezyum ve kalsiyum ile daha fazla yiyecek yemek veya bu maddeleri içeren reçetesiz satılan ilaçlar almaktan fayda görebilir. Hastalar bazen bu takviyelerin bazılarını içeren diüretikler reçete edilir. Bazı yaygın diüretikler Lasix ve Demadex'tir. Diüretikler özellikle vücutta magnezyum, kalsiyum ve D Vitamini miktarını artırmaya yardımcı olabilir.
İlaçlar
Daha önce kalp krizi geçirmiş olanlar, hipertansiyon veya diyabet geçirenler için doktorlar onlara anjiyotensin gibi ilaçlar verebilir. dönüştürücü enzim (ACE) inhibitörü veya bir beta blokeri. ACE inhibitörleri kan damarlarını genişletmek için çalışır, böylece kan daha iyi akar. Beta blokerleri, kalbin hızlanmasını önler, ki bu vücudun onu zorlamaya çalışmasını sağlayabilir. Aşama B'ye ulaşan kişilerin, koroner arter revaskülarizasyonu ve bir kapak onarımı veya replasmanı gibi cerrahi prosedürlerden geçmesi gerekebilir. Koroner arter revaskülarizasyonu, bir bacağından veya arterden bir damarın alındığı ve aorta ve tıkalı bir koroner artere tutturulduğu bir greftleme işlemi içerebilir. Ayrıca, hastalar için kolesterollerini daha sağlıklı seviyelerde almak önemlidir, çünkü daha yüksek kolesterol, konjestif kalp yetmezliği ve kalp krizlerine yol açan faktörlerden biri olabilir. Bazı doktorlar hastaları kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olan statin ilaçlarına koyabilir, ancak hastalar daha az kızarmış yiyecek yiyerek kolesterolü azaltabilir; tuz veya diğer çeşniler yerine limon suyu gibi maddeler kullanmak ve kekler, kurabiyeler, peynir, tereyağı ve yumurtalar gibi tatlılardan ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak.
Diğer Tedaviler
Konjestif kalp yetmezliğinin son aşaması Aşama D'dir. Bu aşamada, belirtiler kötüleşti ve önceki tedaviler başarılı değildi. Bu aşamadaki bir hastanın kalp nakli, ventriküler destek cihazı, sürekli inotropik ilaçların infüzyonuna veya denenmekte olan ilaçlara ihtiyacı olabilir. Ventriküler yardım cihazları, ventrikülden kan alan ve vücuttaki büyük bir kan damarı olan aorta gönderen büyük bir tüp kullanır.
Denemeler
Deneysel ilaçlar alan kişiler için önemlidir. Aşama olarak bilinen farklı klinik çalışma seviyeleri olduğunu unutmayın. Aşama 1 denemesi sırasında, araştırmacılar insanların üzerindeki ilaçların güvenliğini araştırıyor, bu da küçük katılımcı gruplarına ihtiyaç duymaları anlamına geliyor. Faz 2 denemesi sırasında, hem ilaçların güvenliğini onaylar hem de etkinliklerine bakarlar. Faz 3 denemelerinde, araştırmacılar normalde ilaçların ne kadar iyi çalıştıklarını görmek için bazen yıllar boyunca uzun süreler boyunca etkililiğine bakarlar. Dana G. Kontras ve Mayo Clinic'teki 2009 tarihli bir çalışma, spironolakton olarak bilinen bir ilacın, belirli dozlarda kullanıldığında konjestif kalp yetmezliği için diğer tedavilerle ne kadar iyi çalıştığını inceleyen 2. aşama bir denemedir.
, , ] ]