| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Muz Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Muz, muz veya Musa paradisiaca, Hindistan ve Güneydoğu Asya'ya özgü büyük, otsu bir bitkidir. Mor tomurcuklar sapın ucundan ortaya çıkar ve boru şeklinde, beyaz çiçeklere dönüşür. Diyet lifleri, proteinler ve doymamış yağ asitleri ile birlikte, muz çiçekleri de E vitamini ve flavonoidler bakımından zengindir. Dünyadaki birçok mutfağın parçası. Ayrıca çok büyük bir tıbbi değere sahiptirler. Ancak, muz çiçeğinin yan etkilerini ve ilaç etkileşimlerini belirleyecek bilimsel bilgi yoktur. Bu nedenle, sadece bir doktor gözetiminde kullanılmalıdır.

Enfeksiyonlar

Etanol bazlı muz çiçeği özleri, Bacillus subtalis, Bacillus cereus ve Escherichia coli gibi patojenik bakteri üremesini engeller. “Kimya ve İlaç Araştırmaları Dergisi” nin 2010 sayısında yayınlanan bir araştırmanın yazarı Mumtaz Jahan, “Parazitoloji Araştırmaları” dergisinin Ocak 2011 sayısında yayımlanan bir başka çalışma Muz çiçeği etil asetat özütlerinin, in vitro malarial parazit Plasmodium falciparum'un büyümesini engelleyebileceğini belirtir. Bununla birlikte, bu faydalar klinik çalışmalarda kanıtlanmamıştır.

Diyabet

Vücut ağırlığının kilogramı başına 0.15 ila 0.25 g oral alım, 30 gün boyunca muz çiçeği ekstraktlarının kan şekeri seviyelerini önemli ölçüde azaltabilir ve “Fitoterapi Araştırması” dergisinin Mart 2000 sayısında yayınlanan bir çalışmanın sonuçlarına göre, sıçanlarda toplam hemoglobin seviyesini arttırın. Ancak, antimikrobiyal aktivitede olduğu gibi, muz çiçeklerinin hipoglisemik etkileri klinik olarak kanıtlanmamıştır. Sizin için doğru olan dozu belirlemek için bir doktorla konuşmak önemlidir.

Antioksidan Aktivite

Muz çiçeklerinin metanol ekstraktları antioksidan özelliklere sahiptir ve böylece çeşitli metabolik işlemlerin bir sonucu olarak oluşan serbest radikalleri stabilize eder. vücutta. Serbest radikallerin nötrleştirilmemesi durumunda, kararsız elektronları insan hücrelerinin DNA ve proteinleriyle reaksiyona girerek özelliklerini değiştirir. Bu, kanser ve kalp hastalığı dahil olmak üzere birkaç kronik duruma yol açabilir. “Gıda Bilimi ve Biyoteknoloji” dergisinin Ekim 2010 sayısında yayınlanan bir çalışmanın yazarları, antioksidan potansiyeli nedeniyle sağlık takviyesi yapmak için muz çiçeği özlerinin kullanılmasını önermektedir.

Adet Kanama

Pişirilmiş Tüketmek Bir bardak lor veya yoğurtlu muz çiçeği, menstrüasyon sırasında aşırı kanamayı tedavi etmenin en etkili yollarından biridir, diyor Himalaya Home Remedies. Pişmiş muz çiçeği ve lor kombinasyonu vücuttaki progesteron seviyesini yükseltir ve böylece menoraji ile ilişkili kanamayı azaltır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com