| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Hamileler için Sağlıklı Beslenme

Hamilelik sırasında, diyetinizde siz ve büyüyen bebeğiniz için daha fazla besin ve kalori gerekir. Sağlıklı ve dengeli bir diyet yapmayı hedefleyin. Hamile kadınlar, sağlıklı ve besleyici kaynaklardan 300 ekstra kalori gerektirir. Besin değeri olmayan ve aşırı kilo alımına neden olabilecek, yüksek yağlı ve çok şekerli yiyecekleri yemekten kaçının. Bu, yaşayabileceğiniz mide ekşimesi ve hazımsızlık riskini de azaltacaktır.

Demir

Siz ve fetüsünüzün ihtiyaç duyduğu kırmızı kan hücrelerinin üretimi için daha fazla demir gerekir. Hamile kadınların günde 27 mg demir alması gerekir. Diyet takviyeleri ofisine göre, et, kümes hayvanları ve balık en zengin kaynaklardır, çünkü bu yiyeceklerde bulunan demir vücudunuz tarafından kolayca emilir. Bu besinler aynı zamanda bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan iyi bir protein kaynağıdır. Ancak yüksek miktarda civa içeren ve bebeğinize zarar verebilecek olan köpekbalığı, fayans balığı, kral uskumru ve kılıç balığı tüketmekten kaçının. Yeşil sebzeler, bakliyatlar ve kuruyemişler de iyi birer kaynaktır.

Folik Asit

Bebeğinizin spina bifida gibi nöral tüp defektleri oluşturmasını önlemek için hamileliğiniz sırasında daha fazla folik asite ihtiyacınız vardır. Hamilelik sırasında önerilen folik asidin günlük kullanımı 600 mikrogramdır. Kahvaltı gevrekleri, ıspanak, börülce, kuşkonmaz, büyük kuzey fasulyesi, beyaz pirinç ve brokoli mükemmel kaynaklardır. Örneğin, donmuş ıspanak 100 mikrogram ve beyaz pirinç yarım fincan porsiyon başına 65 mikrogram folik asit sağlar. Muz, papaya, ekmek, şalgam, yeşillik ve yerfıstığı da iyi birer kaynaktır.

Kalsiyum

Siz ve fetüsünüzün güçlü dişler ve kemikler oluşturmanıza yardımcı olmak için diyet kalsiyum almanız gerekir. Hamilelikte önerilen kalsiyum miktarı 1000 mg günde. En iyi kalsiyum kaynakları yoğurt, süt ve peynir gibi süt ürünleridir. Az yağlı veya yağsız ürünler seçin. Bununla birlikte, bebeğinize zarar verebilecek gıda zehirlenmesi riskini önlemek için sadece pastörize edilmiş versiyonları tüketmeniz önemlidir.

Dikkat Edilecek Noktalar

Bebeğiniz fetal gelişim gösterebileceği için hamilelik sırasında alkol tamamen önlenmelidir alkol sendromu ve öğrenme güçlüğü. Amerikan Kadın Doğum ve Jinekologlar Kongresi, hamile kadınların kafein alımlarını günde 200 mg'ın altına düşürmeleri gerektiğini söyledi. Bundan daha fazla içmek, düşük yapma riskini veya bebeğin düşük doğum ağırlığı geliştirmesini sağlayabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com